Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığından acemi kulüplere 61 milyon lira destek

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2021 senesinde acemi spor kulüplerine 61 milyon liralık nakdi iane yaptıklarını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından acemi kulüplere 61 milyon lira destek
28-12-2021 15:50
Istanbul

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evi'nde planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Amatör topluluğun Türk sporunda aşırı ehemmiyetli birlikte toprak tuttuğunu tamlayan Bakan Kasapoğlu, "Çok köklü, açık ve özverinin sembolü birlikte camia. Amatör spor kulüpleri Türkiye'de sporun yükünü samimice omuzluyor ve sporun gelişiminde gayretle çalışıyor. Türk sporunun belkemiği şekilde tabir edilen birlikte camia. 61 milyon müfret birlikte destekle bu yılı kapatacağız. 81 ilimizi havi birlikte pakt genişliğiyle 61 milyonun tamamı acemi camiaya faydalı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Amatör spor kulüplerine verdikleri desteğin artarak bitmeme edeceğini aktaran Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "2022'de de herhangi birlikte zamankinden elan birlikte tomar idman durumundayız. Bakanlık şekilde sizlere güvenimiz herhangi birlikte sonsuz tam. İnşallah delege ruhla el ele vererek bu başarıları büyüteceğiz. Gelin, 2022'de elan çelimli birlikte teşrikimesai deneyelim ve tesisleri elan hummalı kullanalım. Ne istiyorsanız bakma şekilde herhangi birlikte muhtelif olanağı karşılamaya hazırız." diyerek düşün belirtti.

Türkiye'nin sonuç 19 yılda sporda aşırı ehemmiyetli birlikte noktaya geldiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bir devrimi gerçekleştirdik. Bunda malum ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hummalı vizyonu, sportmen kişiliği, spora ve sporcuya verdiği bedel aşırı ehemmiyetli toprak tutuyor. Tesis altyapısının mükemmeliyetini görüyoruz. 20 binlerden 10 milyonu aşan sportmen sayısı var. Faal sportmen sayısında da 2 milyonu aştık. Bunlar, yarınlarımız namına beklenti donör gelişmeler. 19 yılda bakma şekilde 10 bine DOĞRU spor tesisimiz var. Bu tesisler ve olanaklar bu milletin evlatlarının."

Mehmet Baykan: Katkıların durumunda kullanıldığına şahidiz

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ise acemi spor kulüplerine sağlanan desteğin önemine dikkati çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı şekilde herhangi birlikte devir acemi kulüplerin beraberinde olduklarını tabir fail Baykan, "Amatör kulüplere, bakanlığımız içerisinde ağırbaşlı katkılar ve destek sunar sağlandı. Amatörlerin içerisinden mevrut biri şekilde sağlanan bu katkıların kuruşuna derece durumunda kullanıldığına şahidiz. Hayırlı ve kademli olmasını dilek ediyorum." halinde konuştu.

Ali Düşmez: Köprü olmaya çalışıyoruz

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez de meydana getirilen 61 milyon müfret nakdi iane nedeniyle Bakan Kasapoğlu'na teşekkürname ederek, "81 ilde emniyetsiz tesisler yapıldı. Ancak amatörlerin gine eksiği var. Özellikle büyükşehirlerde aşırı çabuk ayak topu alanlarına ihtiyacımız var. Çok şükür bu hizmetlerin artarak bitmeme ettiğini görüyoruz. Hizmet düzlük kulüplerimiz belli başlı prosedürleri alabilirler. Kulüpler zat meselelerini izleme edecekler. Biz de burada güreşçi köprüsü olmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı, Bakan Kasapoğlu'nun üstünde 61 milyon 732 bin teklik yazan simgesel oran 7 bölgenin temsilcilerine ikram etmesiyle sonuç buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?