Spor

Gençlerbirliği’nin şirketleşmesi mahkeme kararıyla durduruldu

Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün gerçekleştirdiği Genel Kurul'da tahsil edilen şirketleşme kararı, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesince durduruldu.

Gençlerbirliği’nin şirketleşmesi mahkeme kararıyla durduruldu
20-06-2022 16:04
Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün 05.06.2022 günlü Genel Kurulu'nda aldığı şirketleşme kararı, birtakım delegelerin bu karara itiraz etmesi kararı mahkemeye taşındı. Mahkeme bu itirazı bildirme etti ve kulübün şirketleşme kararı durduruldu.

Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kulübün şirketleşmesini durdurduğuna değgin verdiği kararda, “Dava dosyası ve savlayıcı vekilinin sorun dilekçesi baş başa değerlendirildiğinde, Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün 05.06.2022 günlü Genel Kurul gündeminin ek ruzname maddesiyle katılan 13. esnasında görüşülen maddeye bağlı Genel Kurul kararının ihtiyati tedbiren durdurulmasına karar verilmiştir” denildi.

“Ankara halkına ilgilendiren mirasın bu biçimde satılamayacağı namına müspet bir karar”

Bir spor kulübü karşı beli bittiye getirilerek şirketleşme kararı alamaması namına iyice güzel bir karar bulunduğunu kail Avukat Kemal Ulusoy, “Gençlerbirliği'nin Genel Kurulunda delegelerin aldatıldığını ve 2 bin 816 delegenin bulunduğu bir kulüpte 350 kişiyle şirketleşme kararı alamayacaklarını belirttik. Ne eyvah ki hem sözümüzü kesmeye aynı zamanda bu tartışmayı yaptırmamaya etkin bir arzu ile karşılaştık. Bize daima ‘Dava açın o zaman' halinde ifadeler kullandılar. Davamızı açtık ve mahkeme takrir ile ek ruzname şekilde katılan Gençlerbirliği'nin şirketleşmesine bağlı maddenin kabulü mevzulu gündeme değgin ihtiyati tedarik kararı verdi. Bu gerçekte yönetimin, kamuya faydalı cemiyet statüsünde bulunan bir spor kulübü karşı beli bittiye getirilerek şirketleşme kararı alamaması namına iyice güzel bir karar.

Kongre delegelerinin birlik sayısının 3/4'ünün katılmış bulunduğu bir kongrede mutlak çokluk olmaksızın bu kararın alınamaması namına iyice ehemmiyetli bir karar. Gençlerbirliği Spor Kulübü, taraftarlarının ve Ankara halkının kuma mirasıdır. Bu mirasın bu biçimde satılamayacağını ortaya koyması namına olumlu. Önümüzdeki süreçte ya usulünce toy bir umumi astronomi yapılarak bu kararın katılması yahut şirketleşme olmaksızın sezona gidilmesi gerekiyor. Sayın Niyazi Akdaş, şirketleşme kararı çıkmazsa reis bey talibi olamayacağını anlattı umumi kuruldan önce. Bu biçimde şu anda şirketleşme askıda eskimiş bulunuyor. Sayın Başkanın ne biçimde davranacağını bilemiyoruz fakat Gençlerbirliği'nin iyesiz olmadığını göstermesi açısından bu mücadeleyi önemsiyoruz” dedi.

Engin Yağcı - Oğuzhan Halil Özbek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?