Ekonomi

G7 maliye bakanları Rusya'ya için ek yaptırımları görüştü

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, G7 maliye bakanlarının Rusya'ya üzerine ne ek yaptırımların uygulanabileceğini tartıştığını bildirdi.

G7 maliye bakanları Rusya'ya için ek yaptırımları görüştü
01-03-2022 18:56
Berlin

Lindner, Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 memleketlerini maliye bakanları ve biçim bankası başkanlarının devir düşüncesince bitirdikleri toplantının peşi sıra Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Rusya, firmaların hissesini kabul kılmak düşüncesince 1 trilyon ruble ayırdıFransa Ekonomi Bakanı Le Maire: Rusya’ya topyekûn konuşu ve finansal harp açacağızİngiltere: Rusya'ya yaptırımlar ait yapabileceğimiz hâlâ aşırı obje var

Ukrayna Maliye Bakanı'nın mihman yerine katılmış olduğu görüşmede arazi aldığını bildiren Lindner, "Rusya'ya erinç bulunan yaptırımların uygulanması ait düşünüm alışverişinde bulunduk ve başkaca ne ek yaptırımların alınabileceğine ilişikli önerilerde bulunduk." dedi.

G7 fasıl başkanı bulunan Almanya'nın bu önerileri değerlendireceğini tamlayan Lindner, "Rusya'yı siyasi, finansal ve konuşu yerine izole kılmak istiyoruz." ifadesini kullandı.