Dünya

Fransa’nın denizaşırı toprağı Martinik'te sokağa çıkma yasağı

Fransa'ya ilişkin Martinik Adasında güneş tacı virüse hakkında tahsil edilen tedbirlere hakkında planlı protestolarda yaşanmış olan hız vakaları zımnında sokağa çıkma yasağı anons edildi.

Fransa’nın denizaşırı toprağı Martinik'te sokağa çıkma yasağı
26-11-2021 13:46

Fransa'nın denizaşırı topraklarından bulunan ve Karayipler'de arazi düzlük Martinik Adası'nda yüzlerce çalışanın güneş tacı virüs kısıtlamalarına üzerine ve emek vermek şartlarının iyileştirilmesi isteğiyle düzenlemiş olduğu protestolar hüküm vakalarına dönüşünce yetkililer harekete geçti. Martinik Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, "Martinik Valisi Stanislas Kazel, hüküm eylemlerini en çelimli biçimde kınıyor ve polislerin çalışabilmesi üzere rahatlık sağlanana derece 19.00-05.00 saatleri ortada sokağa çıkma yasağı uygulanmasına değişmeyen verdi" ifadeleri kullanıldı.
Protestocular geçtiğimiz günlerde Fort-de-France kentinde gübür konteynerleriyle araçları ateşe vermiş, manşet ve itfaiyecilere de biberli açılmıştı. Adada 21 Kasım'da süregelen protestolar sertliğini arttırarak bitmeme ediyordu.

Neler olmuştu?

Bu ayın başlarında Fransız hükümeti, Fransız denizaşırı topraklarındaki hepsi afiyet personellerinin Covid-19'a üzerine aşılanması icap ettiğini açıklamıştı. Aşı sonucu Guadeloupe Adasında açık yetenekli protestolara sefer açmış, çıkan vakalarda polisle çatışan protestocular, dükkanları ve eczaneleri kundaklayarak yağmalamıştı. Martinik Adası'na sıçrayan protestolarda işçiler, Fort-de-France kentinde barikatlar kurup biberli yakarak metodları trafiğe kapatmıştı. İşçilerin gösterinin geçmiş gününün böylecene Martinik Valisi ile arzu etmiş olduğu görüşmenin reddedilmesinin arkası sıra protestolar sertliğini arttırmıştı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?