Dünya

Fransa’nın denizaşırı toprağı Guadeloupe Adası’nda sokaklar savaş alanına döndü

Fransa'nın denizaşırı topraklarından bulunan ve Karayipler'de arazi alan Guadeloupe Adası'nda ahali Covid-19 kısıtlamalarına müteveccih protestolar esnasında sokaklar savaş alanına döndü. Şiddet olaylarının arkası sıra adada sokağa çıkacak yasağı duyuru edilirken, Fransa

Fransa’nın denizaşırı toprağı Guadeloupe Adası’nda sokaklar savaş alanına döndü
21-11-2021 00:04

Fransa'nın denizaşırı topraklarından bulunan ve Karayipler'de toprak alan Guadeloupe Adası'nda ahali Covid-19 kısıtlamalarını gıcırtı kılmak düşüncesince sokağa indi. Protestolar esnasında çıkan vakalarda sokaklar savaş alanına döndü. Göstericiler, çatı ve araçları ateşe verirken, sokaklarda barikatlar kurdu.

29 insan gözaltına alındı

Bazı göstericiler ise, itfaiye aracı aracı hortumu ile asayiş güçlerine saldırdı. Polis ve göstericiler ortada çıkan çatışmalarda şu anne derece 29 bireyin gözaltına alındığı bildirildi. 5 gündür bitmeme fail gerginliğin peşi sıra adada sokağa çıkacak yasağı duyuru edildi.

Guadeloupe Valisi Alexandre Rochatte Ofisi çeşidinden meydana getirilen açıklamada, sokağa çıkacak yasağının evcil saatle 18.00'den 05.00'e derece uygulanacağı ve bidonla mazot satışının da yasaklandığı duyuruldu. Açıklamada, "Sosyal ağız tatsızlığı ve vandallık eylemleri sonrası Guadeloupe Valisi sokağa çıkacak yasağı uygulamaya değişmeyen verdi" denildi.

Adada sendikalar ve afiyet mensupları mecburi Covid-19 aşısı ve afiyet kartı uygulaması zımnında geçtiğimiz pazartesi haset müddetsiz adına greve gitmişti.

Fransa adaya 200 manşet ve jandarma gönderecek

Adada bitmeme fail hüküm vakaları sonrası Fransa, hüküm vakalarını bastırması düşüncesince Guadeloupe'ye 200 manşet ve jandarma göndereceğini açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Denizaşırı Topraklar Bakanı Sebastien Lecornu'nun riyaset etmiş olduğu bakanlıklar arası müşterek toplantının düzenleneceği anlatım edilerek, "Darmanin ve Lecornu, akıbet beş altı gündeki amme düzeni bozukluklarının peşi sıra ne acemi önlemlerin alınabileceğini ahbaplık yapmak düşüncesince bu toplantıya riyaset edecek" denildi.

Özlem Kaplan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?