Dünya

Fransa’da tarz iyi cumhurbaşkanı talibi seçiminde gerçek olmayan oylar kullanıldığı iddiası

Fransa’da tarz sahih cumhurbaşkanı talibi seçiminde aralarında Douglas adlı müşterek kapik hesabına olanın da bulunmuş olduğu baş döndürücü sayıda gerçek olmayan oy kullanıldığı kanıt edildi.

Fransa’da tarz iyi cumhurbaşkanı talibi seçiminde gerçek olmayan oylar kullanıldığı iddiası
25-02-2022 15:17
Paris

Liberation gazetesinin Cumhuriyetçiler (LR) partisinin örgen sıralaması ile namzetlik ön seçimlerinde oy verenlerin tanıklıklarına dayandırdığı bilgilere göre, LR’nin cumhurbaşkanı talibi olacak bireyin tespit edildiği seçimde usulsüzlükler yapıldı.

Eylül 2021’de örgen sayısı 80 binden az iken, ön seçime derece bu sayının 149 bin civarına çıkarak az daha dü kıvrım arttığı seçimlerde 5 yavuklu ortada en baş döndürücü oyu Valerie Pecresse aldı.

Pecresse’in kazanarak partinin cumhurbaşkanı talibi bulunduğu ön seçimde gerçek olmayan oylar kullanıldığı tez edildi.

30 ekü karşılığında örgen olunabilen partinin sonuç devir dilimindeki üyeleri ortada hayali, ecnebi menşeli ve resmi kayıtlara uyarınca ölüm etmiş şahıslar ile Douglas angın birlikte kapik de arazi aldı.

Douglas’ın örgen yerine kaydedildiğinin sahibinin itirafıyla ortaya çıkmış bulunduğu belirtildi.

İddiaların basına yansımasıyla fenomen ülkenin gündemine oturdu.

Cumhuriyetçiler Partisine "yeni üye" kapik Douglas düşüncesince de Twitter üstünden parodi hesaplar açıldı.

Sahte oy kullanıldığı iddialarıyla gönül rahatlığı karşıya küsurat Cumhuriyetçiler Partisi ise Liberation gazetesini “partiyi erek aldığı” sebebi öne sürülerek sorun edeceğini açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?