Dünya

Eski Tunus önderi Merzuki'den tutuklanması sonucuna üzerine çıkanlara teşekkür

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, gönül rahatlığı çıkarılan tevkif sonucuna gönül rahatlığı namına dayanak noktası verenlere teşekkürname etti.

Eski Tunus önderi Merzuki'den tutuklanması sonucuna üzerine çıkanlara teşekkür
07-11-2021 07:18
Tunus

Merzuki, toplumsal paylaşım sitesi Facebook hesabından meydana getirdiği açıklamada, üstünde sunulan "uluslararası tutuklama" sonucuna gönül rahatlığı bazısı siyasiler, gazeteciler, edipler ve hukukçuların kendisiyle el birliği içinde bulunduğunu belirterek, "Destek sağlayan her insana en İçten ve dostça duygularımla müşterek lafız söylüyorum; teşekkürler." ifadesini kullandı.

Tunus emektar Cumhurbaşkanı Merzuki, ile alakalı durdurma kararını Yüksek Yargı Konseyine yakınma ettiTunuslu hukukçular emektar Cumhurbaşkanı Merzuki ile alakalı durdurma kararını eleştirdi

Cumhurbaşkanı Kays Said'e ayraç fail Merzuki, "Tunus en çelimsiz müddette müşterek hususiyet devletine gelişememiş dönene denli onun karşısında duracağız. Bu, bayağı yitirilen devir kaybından apayrı iz bırakmayacak saçma müşterek darbedir. " diyerek konuştu.

Tunus Cumhurbaşkanlığından Merzuki'nin açıklamasına bağlı müşterek karşılık gelmedi.

Tunuslu aktivistler durdurma kararının gelişememiş çekilmesini istedi

Öte taraftan Tunuslu insanoğlu hakları savunucuları ve aktivistler, emektar Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki üstünde çıkarılan durdurma kararının gelişememiş çekilmesini istem etti.

Tunuslu insanoğlu hakları savunucuları, aktivistler, siyasiler ve matbuat mensupları, Merzuki'ye gönül rahatlığı durdurma kararının çıkarılmasını kınayan müşterek dilekçeyi imzaladı.

Dilekçede, "Merzuki üstünde çıkarılan durdurma kararı, Cumhurbaşkanı Kays Said kabilinden planlı hıyanet söylemi ve muhalefeti müsvedde bağlamında mevrut hazzı müşterek önlemdir. Bu, Said'in, 25 Temmuz'dan bu yana, iktidardaki tekeline gönül rahatlığı çıkan herkesi ilzam etmek gibi izlediği müşterek politikadır. "ifadelerine arazi verildi.

Said'in ülkeyi müşterek tane başına yönetmesinin peşi sıra Merzuki'nin Tunus'taki bir hale bağlı görüşlerini anlatım ika hakkının vurgulandığı dilekçede, soruşturmayı örümcek makamdan "Tunus yargısını rencide fail bu prosedürün bozma edilerek gelişememiş çekilmesi" talebinde bulunuldu.

Son yerine da dilekçede, "Siyasi ve biçimsiz oruçlu müşterek art plana ehil rastgele müşterek davanın açık yerine reddedildiği" kaydedildi.

Frankofon Zirvesi'ne değgin açıklamaları zımnında Merzuki'ye soruşturma

Merzuki, France 24'ün Arapça kanalında gösterilen müşterek röportajında, "Uluslararası Frankofon Zirvesi'nin Tunus'ta düzenlenmesinin darbeye dayanak noktası olacağını düşündüğüm düşüncesince Tunus'ta zirvenin yapılmaması düşüncesince çalıştım ve bu yaptığımla alım çalım duyuyorum." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Kays Said de 14 Ekim'de Tunus Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda planlı önce Bakanlar Kurulu toplantısında, "Adalet Bakanımızdan istem ediyorum, Tunus'un menfaatlerini amaç meydan diplomatik geçişlik malikleri ile ait sormaca açılsın, devletin iç ve aut güvenliğine kimesne düzen kuramaz." demişti.

Said, dünya haricinde Tunus'a düzen kuranların devletin iç ve aut güvenliğini amaç aldığını, bu insanların diplomatik geçişlik taşımaya haklarının olmadığını söylemişti.

Bunun üstünde 15 Ekim'de Merzuki üstünde Uluslararası Frankofon Zirvesi'ne bağlı meydana getirdiği izahat zımnında sormaca açılmıştı.

Tunus İstinaf Mahkemesi Sözcüsü Habib Tarhani, Merzuki'nin France 24'ün Arapça kanalında gösterilen ifadeleriyle ait Adalet Bakanı Leyla Ceffal'in verdiği izne isnaden başkentteki Asliye Mahkemesinde Merzuki üstünde sormaca başlatıldığını söylemişti.

Merzuki ise suçlamaları reddederek ülkesinin aleyhine çalışmadığını, 25 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Said'in yılgı kararlarını vuruş yerine gördüğünü ve buna gönül rahatlığı çıkmış olduğu düşüncesince amaç alındığını dile getirmişti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?