Gündem

Erzurum buz kesti

Erzurum'da sansasyonel bulunan ilgisiz iklim yaşamı menfi yönde etkiliyor.

Erzurum buz kesti
29-01-2022 14:58

Hava sıcaklığının eksiklik 26 dereceye denli düşmüş olduğu Erzurum'da ağaçlar buz tuttu, oluşan jale görsel ziyafet oluşturdu.

Hafta bünyesinde sansasyonel bulunan kar yağışının arkası sıra hafta böylecene dargın iklim sansasyonel olmaya bitmeme ediyor. Yollarda ağaçlarda oluşan jale bazısı yurttaşlar süresince selfi piyasası oldu. Araçlarından inerek cep telefonları ile öz tasrif fail vatandaş, “Böylesi kırağıya önce defa tanık oldum. Bunun düşüncesince foto tefriş etmek istedim” dedi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nce meydana getirilen sonuç değerlendirmelere göre, alanda havanın modüler bulutlu, Ağrı ve çevresinin espaslı kar yağışlı, giderek baş döndürücü bulutlanmış geçeceği, ilkin sabahleyin ve geceleyin saatlerinde buzlanma ve giysi vakası ile baş başa toprak arsa inç hadisesi görüleceğinin kestirim edilmiş olduğu açıklandı.

Yapılan uyarıda erdemli kar örtüsü mevcut akıntılı yalçın yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerini ve vatandaşların tetik ve müdebbir olmaları gerektiği belirtilerek, alanda çağ süresince buzlanma ve giysi vakasının sansasyonel olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara dirlik tetik ve müdebbir olunması gerektiği tabir edildi.
Bölgede en ceninisakıt iklim sıcaklığı eksiklik 28 ile Kars'ta yaşanırken, Erzurum'da eksiklik 26, Ardahan'da eksiklik 23 namına kaydedildi.

Şahap Gürler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?