Dünya

El Salvador'da “Bitcoin City” adında Bitcoin şehir kuruluyor

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ülkesinde “Bitcoin City” adında Bitcoin şehri kuracaklarını duyurarak, kentin ülkenin doğusundaki ortak yanardağın çevresinde kurulacağını ve kentin kurulum maliyetinin kısaca 300 bin Bitcoin olacağını aktardı.

El Salvador'da “Bitcoin City” adında Bitcoin şehir kuruluyor
22-11-2021 07:53

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele evvel düzenlemiş olduğu Bitcoin partisinde ülkenin doğusundaki Conchagua Yanardağı'nın çevresinde dairevi biçimde “Bitcoin City” adında birlikte Bitcoin şehri kuracaklarını duyurdu. Projenin birlikte fon olmadığını anlatım fail Bukele, Bitcoin City'nin arazisi düşüncesince hükümetin dayanaklık etmek vereceğini ve yatırımcıları çekeceğini belirtti.

Bukele, kentin yapımı yahut ne devir tamamlanacağı dair gün vermezken, kentin kurulumunun kestirmece 300 bin Bitcoin'e saygınlık olacağını kestirim ettiğini açıkladı.

Her şeyin sayısal olabileceği Bitcoin City'de iş ve uygulayım bilimi yatırımlarını kolaylaştırmak düşüncesince şube alanları, toplumsal tesisler ve yeşil alanlar toprak alacak. Gelir vergisi uygulamasının olmayacağı açıklayan şehirde, elden ekleme bedel vergisi (KDV) alınacak ve birleşen vergilerin ½ si kentin inşaasına envestisman gerçekleştirmek düşüncesince öteki ½ si da kentin bakım-onarımı düşüncesince kullanılacak. Bitcoin madenciliği düşüncesince ister enerjinin ise yanardağının jeotermal enerjisinden yararlanılacağı açıklandı.

Yaklaşık 2 ay evvela Bitcoin'i kanuncu saygınlık ünitesi kendisine tanıdığı bulunan önceki yurt bulunan El Salvador'da ahali kazançlı teessürat ile uğraş ederken, bahis konusu plan nice kesimin tepkisini çekti.
 

Saim Sevinç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?