Teknoloji

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, akıbet günlerin en pop ağız dalaşı konusu Metaverse'nin bozukluk olabildiği olumsuzluklara yer vererek dünyada kaosa bozukluk olabileceğini söyledi.

Dünyada mutluluğu bulamayanların dijital dünyası 'Metaverse'
19-01-2022 10:04
Dünyanın için karşıya bulunmuş olduğu en şişman tehditler ortada yayınlanan dijitalizmle alakadar belirleme ve çıkışları ile özen çekici Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, akıbet günlerin en aşırı konuşulan ruzname maddelerinden bir tanesi bulunan “Metaverse” dair sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tuncay Dilci, Metaverse'yi dünya ötesinde düşünülmüş dünkü müşterek dünya düzeni adına tanımlayıp, “Metaverse, şu anda üstünde en aşırı konuşulan korulardan müşterek tanesi. Evren ötesinde düşünülmüş dünkü müşterek Dünya'yı anlatım etmektedir. Metaverse terimi içinde aksi gelişmelere koşut olumlu, insanı esas yaşamdan uzaklaştıran yönler de mevcuttur. Popüler müşterek anlam kadar görülse de insanlığı, neymiş orada olmamız gerekiyormuş kadar müşterek dayatmadan da bahsedilebilir. Bu yönde müşterek idrak geliştirilmek isteniyor” dedi.

Dünyada mutlu olamayanların dünyası

Dilci, Metaverse'nin dünyada mutluluğu elde edemeyenlere çevrik müşterek dirim sunduğunu anlatım edip, “Metaverse, Covid-19 ne ise geri planda insanlığı esas yaşamdan uzaklaştırarak evlerde hapsetmenin kararı adına görüntülük içinde müşterek dirim durumuna zorlama, doğacak etabında besin haricinde beslenme, kişiye ilişik özelliklerin, sosyo-kültürel faaliyetlerin yaşandığı, bu dünyada mutlu sıfır şahıslara çevrik müşterek dirim piyasası sunması itibarıyla önemli” dedi.

“Metaverse müşterek hile değil”

Dilci, Metaverse'nin bağımlılık işleyen dijital oyunların aşırı şimdi ötesinde ayrımlı müşterek dünya düzeni bulunduğunu vurgulayıp, “Metaverse, değme şeyden geçmiş müşterek hile değil. Dijital bağımlılık kapsamında kılıç oyunu yalnızca dijital hayattaki türü ile insanların yalnızca hipnotik tekniklerle mevhum müşterek dünyada etkileşim içinde olması ve kendisini kaybetmesi adına yorumluyoruz, ama burada oyunun ötesinde dünkü müşterek dünya düzeni betimleme ve dünkü müşterek dirim biçimi organizasyonu, dijital, sanal, sonsuz bucaksız, şu anki algılarımızın ötesinde dünkü müşterek dünya algısından bahsedebiliriz” dedi.

“Yeni müşterek maşeri değişimin başındayız”

Metaverse'yi dünkü müşterek maşeri değişimin başlangıcı adına değerlendiren Dilci, “Sosyolojik anlamda camiası dünkü müşterek dijisist dirim durumuna akıllıcasına manipülasyon bu anlamda dünkü müşterek etiket kazandırma, dünkü müşterek dirim durumuna vesile veriyoruz şeklindeki yönlendirmelerle bedel yargılarında tebeddülat ve bağımlılığın dirim durumuna dönüşmesi halinde de anlatım edebiliriz. Yani dünkü müşterek maşeri değişimin başındayız diyebiliriz. Metaverse, teriminin içinde ruhsal etkilenmeler de gır konusu. Normal yaşamda ateş çeker yahut müşterek halde asosyal kişilikler, maşeri entegrasyonu sağlayamamış, esas yaşamdan uzaklaşmış insanların korunma limanını oluşturabilecek müşterek meydan içerme etmektedir. Bu anlamda Covid ile ortaya çıkan yalnızlaşma ve yabancılaşma ve esas dünyadan uzaklaşma sunumunun müşterek nevi yaşama geçirilmesi ve mevhum dünyaya kullanmakta olanları hapsetme durumudur.” dedi.

“İnanç sisteminde tahribata defa açar”

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, oluşturulmak maksut bu dijital sistemin liberalizm sistemini ve inançlara ilişkin değerlerde tahribata bozukluk olabileceğini özen çekerek şunları söyledi:

“Psikolojik manada liberalizm sistemlerini gözdağı edecek müşterek kol içerikleri de barındırmaktadır. İman ve itikat, dijital dünyanın yerlilerinde idrak tahribatına bozukluk olacak. İnanç boyutunda sapkınlık yahut saptırmalara, Allah terimini ayrımlı müşterek boyutta arz türü ile kelle karışıklığına ve liberalizm sisteminde tahribat oluşturarak dünkü müşterek liberalizm durumuna zorlayacak müşterek boyut gır konusu. İman ve iman yönünde liberalizm sisteminin bozma olması ile baş başa bedel yargıları da zedelenecektir. Örneğin; dinimizde mevcud yardımlaşma, zekat, perestiş kavramları ilişkin dünkü tartışmalar ortaya koyacaktır.

Dolayısıyla başmal ismi üstünde ağız ağıza özdekçi müşterek dirim biçimini mevhum hayattaki kazanımlara indirgenmiş özdekçi dirim biçimini dayatacaktır. Bu yönüyle doğrudan takiben konuşu anlamda da maşeri yaşamda dünkü fırsatlarda getirecek ancak yanı sıra esas dünyadan kaçışlar ve uzaklaşmalarla bu arada kapital az şimdi arazi değiştirerek sanallaşacaktır. Dolayısıyla istihdam ve dünkü dünyalık iktisap olanaklarıyla zaman, mekan terimi ortadan kalkmış olacak. Bu dönemin millet ülkeleri üstünde oluşturacağı metaverse tasarımları ve sunumları başta yönetim, hükümetler ve el ortada tamamı dünyada mevcut olabilecek cangıl ve anarşi hali bahis konusu olabilir.”

Demet Karakuş - Volkan Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?