Sağlık

Doğru bilinen yanlışlar kilo vermeyi engelliyor

Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Klinik Diyetisyen Melisa Kara, perhiz yaparken dinleyerek dolma, köksüz yanlış bilgilerin ödeşme ve dimdik olma hedefine ulaşmanın önündeki en şişman engel bulunduğunu söyledi.

Doğru bilinen yanlışlar kilo vermeyi engelliyor
14-10-2021 12:25
14-10-2021 12:25

Klinik Diyetisyen Melisa Kara, çağımızda doğrudan her insanın ödeşme ve metin müşterek görünüme ehil iktisap etmek istediğini fakat bazı bazı rejim yaparken dinleyerek dolma, asılsız yanlış bilgilerin belirlenen hedefin gerçekleşmesine engel bulunduğunu anlatım etti. Kara, "Sonrasında kimimiz istediği müddette kilo veremezken, kimimiz ise bu isteğine on paralık ulaşamıyor" dedi.

Yaşanan zorlukların şişman müşterek kısmının rejim sırasında meydana getirilen yanlışlardan kaynaklandığını kail Kara, rejim ile alakalı akla yatkın bilinen yanlışları şöyleki sıraladı:

"- 'Kahvaltıyı konaklamak dava olmaz.' Yanlış. Kahvaltının iştiha yönetiminde ve kilo kontrolündeki önemi büyüktür. Klasik peynir, ekmek, zeytin ve yumurtalı kahvaltı gerçekleştirmek durumunda değilsiniz. Bir bardak motorin yahut kestane rengi ve indinde müşterek porsiyon meyveyle de kahvaltı yapabilirsiniz. mühim bulunan kahvaltınızın karışımından aşırı uyandığınız andan itibaren metabolizmanızın harekete geçmesidir.
- 'Öğün konaklamak elan tez kilo verdirir.' Yanlış. Günde dü kez nemalanmak aç ikamet etmek anlamına geldiğinden metabolizmanızın yavaşlamasına etmen olur. Vücudunuzu müşterek odun sobası kabil düşünün, öğünlerinizi atlarsanız metabolizmanız kendini yavaşlatır ve kilo veremezsiniz.
- 'Aç kalmış şekilde kilo verilebilir.' Yanlış. Vücudu aç bırakarak kilo vermeye idman en kalın tanıdık hatalardandır. Aç kalmış şekilde meydana getirilen rejimlerde kilo verme gerçekleştiği doğrudur. Ancak bu kilo verme yöntemi metin değildir ve aç kalmayı bıraktığınız devir gine verdiğiniz kiloları alırsınız. Bu biçimde maruz kilolar bedenin yağ kütlesinden verilmez. Genellikle vücutta su ve adale kaybı oluşur, bu da kilo verme kendisine düşünülür. Oysa metabolizmanın hızlanması düşüncesince kendinizi aç bırakmamanız gerekir. Diyet sırasında metin kesinti öğünler yapmanız ve kez atlamamanız önemlidir.
- 'Esmer nan kilo aldırmaz.' Yanlış. Kilo vermeyi hedefleyen az elan hepsi ilk önce parafin nan adına yağız nan tüketmeye yönelir. Ama yağız ekmeğin de kalorisi bulunur ve ayrıca parafin ekmekle aynıdır. Buradaki en ehemmiyetli ayırt yağız nan parafin ekmeğe layıkıyla çökelti içerdiğinden elan müşterek tomar tokluk hissi vermesidir.
- 'Zeytinyağı kalorisiz bulunduğu için doyumsuz tüketilebilir.' Yanlış. Bütün yağlarda bulunduğu kabil zeytinyağında da ısın bulunur ve 1 şekerli kaşığı kestirmece 45 ısın içerir. Bu sebeple zeytinyağı müşterek tomar tüketildiğinde kilo alımına defa açar.
- 'Light (diyet) mamüllerin kalorisi yoktur.' Yanlış. Light mahsulat kalorisi el değmemiş değil, kalorisi azaltılmış ürünlerdir. Bazı rejim mamüllerin kalorisi fazla, tuzu kısıtlı olabilir. Bazı rejim ürünlerde de diyabet rahatsızlığı adına tatlandırıcı müstamel fakat yağ ve un payı artırılmış olabilir. Bu mahsulat rejime yalnızca yardımcıdır, önermiş bulunduğu denli tüketilmelidir.
- 'Diyet yaparken dolgunca semere tüketilmelidir.' Yanlış. Diyet yaparken en aşırı tüketmeniz müstelzim gıdaların başlangıcında önce kendisine sebzeler, sonradan da meyveler gelir. Diyetteyken semere tüketimi makul seviyede şarttır. Meyvenin şekeri sizin düşündüğünüz kabil rejiminizi bozmaz. Burada ehemmiyetli bulunan meyveyi porsiyon kontrolü yaparak tüketmektir. Aksi biçimde lazım vitamin ve minerallerden mahrum artan vücudunuz bu rejim çağında dokunca görecektir.
- 'Karbonhidrat rejimden ağız ağıza çıkartılmalıdır.' Yanlış. İnsan vücudunun anne erke deposu karbonhidratlardır. Zayıflamak düşüncesince karbonhidratı ağız ağıza boğazlamak vücuda akla yatkın enerjiyi tıraşlamak anlamına gelir. Bu halde vücut, erke elde edebilmek düşüncesince adale ve karaciğerdeki glikojen depolarını kullanılır. Yani şişmanlığın sebebi bulunan yağ dokusu bulunduğu kabil durumunda kalır. Üstelik alışılagelen beslenmeye geçtiğinizde dü kıvrım elan müşterek tomar kilo alırsınız.
- 'Protein ağırlıklı nemalanmak metin kilo kaybı sağlar.' Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, beden proteinleri sabretmek düşüncesince aşırı müşterek tomar erke harcar ve kilo verme olabilir. Ancak proteinlerle beraberce aşırı müşterek tomar yağda metabolizmaya gireceği için, içki yağlarında itila ve koroner duygu rahatsızlıkları ortaya çıkabilir, damla rahatsızlığı hastalığı gelişebilir. Ayrıca müşterek tomar protein tüketimi idrarla kalsiyum atımını da artırarak ve mızrap erimesine etmen olabilir.
- 'Bitki çayları zayıflatır.' Yanlış. Bitki çaylarının yalnızca metabolizmayı hızlandırmaya araştırma görevlisi tesiri vardır. Hiçbir nebat çayı, metin müşterek rejim ve fiziki etkinlik olmaksızın kilo vermeyi sağlamaz.
- 'Açken spor gerçekleştirmek elan fıldır kilo verdirir.' Yanlış. Spor sırasında insülin salınımı artacağından aç karnına spor yapıldığında içki şekeri düşecek ve kırıklık hissi oluşacaktır. Doğru bulunan ise yiyeceklerden en geç 2 saat, en er ise sıhhatsiz vakit sonradan spor yapılmasıdır.
- 'Akşam 6'dan sonradan atıştırmak kilo aldırır.' Yanlış. Gece ile sabahleyin arası en derinlemesine kez aralığıdır. Akşam 6'dan sonradan müşterek bilinçlilik tüketmemek bu süreyi elan da uzatacağından içki şekerinin düşmesine ve metabolizmanın yavaşlamasına defa açar. Bu sebeple kahvaltı da müdahale öğünler ortada minimum 3 ila 5 vakit kesinti artırmak gerekir. Böylece en sonuç öğünün ne devir yendiğinin müşterek önemi kalmaz.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?