Gündem

Diyanet-Sen Şırnak Şube Başkanı Canga: "Zehirli dilinizi dini değerlerimizden çekin”

Diyanet-Sen Şırnak büro başkanı Süleyman Çanga, CHP Bursa Kadın Kolları emektar Başkanı Fatoş Birinç'in içtimai iletişim araçları hesabı üstünden icra ettiği “Bu Allah kesinlikle Allah ki Türkiye'nin içerisine etmeyi kasem içmiş, katılımcı kendisine AKP görevlendirmi

Diyanet-Sen Şırnak Şube Başkanı Canga:
03-01-2022 18:38

Diyanet-Sen Şırnak Şube Başkanı Süleyman Çanga, CHP Bursa Kadın Kolları emektar Başkanı Fatoş Birinç'in toplumsal iletişim araçları hesabı üstünden icra ettiği paylaşımları kaba müşterek dille eleştirdi. Bu nite müşterek hadsizliktir ki siyasal düşüncenizi Allah'a taşlama eylemek düşüncesince kullanabiliyorsunuz ifadelerine toprak sunulan açıklamada, "Herkes sınırını bilecek, Yüce Allah'a meydana getirilen bu gizlemeden hakaretin hesabını kaza uğrunda vereceksiniz ahali nazarında vereceksiniz Ahirette de vereceksiniz. İster toplumsal paylaşım sitesi, lazım işaret yada film olsun ve ki kabilinden yapılırsa yapılsın fikir ve tabir özgürlüğü mazeret edilerek icap Müslümanların mukaddesatına, Yüce Allah'ımıza, gerekse öbür din ve peygamberlere atılım banko onama edilemez. Halkın dini değerlerini gizlemeden aşağılayan Birinç kendince sormaca başlatılması durumunda müşterek karardır ve banko bu hakareti cezalandırılmamış kalmamalıdır” dedi.

Çanga, açıklamasına şöyleki bitmeme etti: "Allah fideist dört başı mamur mukaddes dinlerin eş paydasıdır. Bu taşlama Allah fideist bulunan dört başı mamur bireylere işlenmiş müşterek hakarettir. Yüce Allah'ı, siyasal düşüncenize, şahsi kin ve nefretinize maşa edemezsiniz. Zehirli dilinizi çekin bundan sonra dini değerlerimizden. Ülkemizde hayat ortamını duman eylemek ve kargaşa kurmak düşüncesince mazeret üretmeye çalışanlara bu ulus müsaade vermeyecektir. Yüce Allah'a meydana getirilen bu saygısızlığın, hakaretin hesabını hem bu ulus bununla birlikte kaza mercileri sizden soracaktır. Kimi devir tahrik, bazısı devir siyasal dengeler dolayısıyla meydana gelen bu çeşit kışkırtmacı girişimler karşısında Müslümanları aklı selim davranmaya, tepkilerini ahbaplık ve İslam geleneğinin bize öğrettiği hürmet ve naiflik ebatlarında göstermeye çağırma ediyoruz. Müslümanlar namına bunun gereğini namına getirmemiz gerekir. Bu fırsat ile kâffesi Müslümanları, maksadı kımıldatma ve ajite bulunan bu çeşit girişimlerin ve insanların oyununa gelmemeye, istikrarlı ve aklı selim akıntı etmeye çağırma ediyoruz. Diyanet-Sen namına Yüce Rabbimize ve dini değerlerimize taşlama edenlere alın Olduğumuz ve başlatılan türel girişimlerin takip edeni olacağımızın bilinmesini istiyoruz".

Abidin Yel

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?