Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Lahor'daki temasları sürüyor

Resmi görüşme kapsamında Pakistan'a mevrut Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Lahor şehrindeki temasları sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Lahor'daki temasları sürüyor
19-02-2022 16:00
İslamabad

Erbaş, Lahor programı kapsamında bu sabahleyin "Data Darbar" adı maruz Ali bin Osman El Hücviri'nin kabrini görüşme etti. Daha sonraları burada kendisi düşüncesince hazırlanmakta bulunan bölgede görüşme eden Erbaş, Pakistan'ın İslam ümmetinin medarıiftiharı bulunduğunu söyledi.

Erbaş, Türkiye ile Pakistan ilişkilerinin, rastgele dü büyüklük arasındaki birlikteliğin aşırı ötesinde kardeşliğe ve dostluğa dayandığına ayraç ederek "Pakistan ile bulunan kardeşliğimiz kuma tarihi, kültürel ve dini bağlarımızdan kaynaklanmaktadır. Kurtuluş Savaşı'nda Pakistan halkının milletimize verdiği destek sunar yüreklerimizde destanlaşmıştır." dedi.

Bütün insanlığın aydın geleceği, hissedar huzuru ve hastalıkların kuma beyin ve teşrikimesai içinde çözümüne ilişkin çabaları ve bu anlamda meydana gelen emek harcamaları iyice ehemmiyetli bulduğunu tamlayan Erbaş, 18. yüzyılın peşi sıra öne çıkan olgucu anlayışın insanoğlunun varoluşsal meselelerini açıklama edemediğini söyledi.

Erbaş, insanlığın meselelerinin her daim beraberce sahiplenilmesi ve hâlâ dobra tek avlu ve doğacak düşüncesince beraberce hal aramanın mecburi olduğuna dikkati çekerek "İnançların sömürme edilmesini sorutmak ve hassaten kült üstünden yıldırı ve kargaşa oluşturulmasına bariyer edinmek düşüncesince ağırbaşlı icraat yapmamız gerekiyor." sanarak konuştu.

Din hizmeti ve eğitiminin akıllıcasına bilgelik ve yöntemle karşılanmadığında istismara açıkça duruma geldiğini ve sağlam aşırı sıkıntı ve soruna hastalık bulunduğunu vurgulayan Erbaş, "Bunun düşüncesince ilk önce gençlik, aile, bebek kabilinden mevzular hassaten edinmek kıl payı deneyim paylaşımı, müfredat, kaynak, malzeme ihya kabilinden bölgelerde kuma icraat iyice önemlidir." ifadelerini kullandı.

Erbaş, Türkiye'nin Keşmir meselesi için arkadaş ve ahi iklim Pakistan'ın indinde bulunduğunu kaydetti.

Jamia Eşrefiye'ye ziyaret

Hücviri'nin türbesini ziyaretinin peşi sıra Erbaş, beraberindeki heyetle Jamia Eşrefiye İslam Üniversitesine geçti.

Erbaş, burada Jamia Eşrefiye İslam Üniversitesi Rektörü Mevlana Fazlurrahim Eşrefi ve nitelik insanlarıyla tek araya gelmiş olarak ayrışık mevzularda düşünce alışverişinde bulundu.

Burada meydana getirdiği konuşmada Erbaş hem Pakistan'da hem Türkiye'de, halis muhlis İslam devletlerinde bilimsel gelişmelerin hâlâ çabuk tek biçimde bitmeme etmesi düşüncesince ellerinden mevrut gayreti göstereceklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?