Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve döviz açıklaması!

AK Parti ekip toplantısında mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek faize dirlik olduğumu sistem alem bilir" diyen Erdoğan, bu yoldan arka dönmeyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı döviz kurlarındaki çabukluk düşüncesince ise "Kur söylediğin ahit artar erte düşer" ifadeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve döviz açıklaması!
01-12-2021 13:45
"YÜKSEK FAİZ İLE BU KADAR BÜYÜYEMEZDİK"

Dün 2021'in üçüncü çeyrek büyümesi yüzdelik 7,4 namına açıklandı. Bu nispetle G-20 zarfında geçmiş tam arazi alıyoruz. Bu sene elde ettiğimiz büyümenin şişman ortak kısmı dış satım kaynaklıdır. Ülkemizin ihracatı elden nicelik namına değil strüktürel namına da çelimli ortak pozisyona yükseliyor. 2021 yılını inşallah koşa haneli rakamla kapatacağız. Yüksek faizle bitmeme etseydik bu nema rakamlarını göremeyecektik.

"FAKİRİ DAHA FAKİR YAPAN BİR MELANET"

Faizleri artırarak paradan mülk kazananları sevindirmek hesabına faizi düşürüp yatırımı motivasyon ediyoruz. Faiz zengini elan ensesi kalın fakiri elan fukara eden ortak melanettir. Biz ülkemizi hamam paranın cenneti gerçekleştirmek hesabına kalımlı yatırımlara kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Kur ve değer artışını cankulağı izleme ediyoruz.

Düşük faizle bu çorak döngüden kurtardığımız mülk sırf yatırıma, istihdama, üretime akacaktır. Düşük kurla ülkemizi dış alım cenneti durumuna yöneltmek isteyenlere müsaade vermeyeceğiz. Kur söylediğin ahit artar erte düşer. Artık faiz rakamlarını dayatmalara uyarınca değil ülkemizin gereksinimlerine uyarınca belirleyeceğiz. Kurdaki yükselişin akla yatkın sınırları aşması iktisat politikamızın kararı değildir.

"SONLARI HÜSRAN OLACAK"

Tüm Avrupa vatanlarında bakir yahut eksiklik bulunan pahalılık yüzdelik 5'leri 6'ları geride bıraktı. Sadece enflasyona bakara Türk ekonomisini kıraat etmek kusur olur. Biz güzel ortak değişim işlemi yaşama geçirmenin mücadelesini veriyoruz. Biz ülkemizi hedeflerine ulaştırmaya çalıştığımızda facia kopuk derece ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Biz bu mücadeleyi verirken efdal kurdan döviz alıp elan yükselmesini bekleyenlerin sonu batkı olacak.

"STOKÇULARA ÜLKEYİ MEZAR EDECEĞİZ"

Stokçulara bu ülkeyi sin edeceğiz. Stokçuluk bizim dinimizde haramdır, bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa, bunun bedelini ödeyecekler. Bunun düşüncesince de ortak numara derecede Ticaret Bakanlığımız edinmek az daha bunların üzerinde gideceğiz. Vatandaşlarımıza çağrıda mevcut edinmek istiyorum, döviz alırken alım satım yaparken sağduyudan ayrılmayın. Hala efdal faiz dayatmasında bulunanlar, çocuklarının geleceklerine kastettiklerini bilmelidir.

Yüksek faiz ve düşüt kırat üzerinde yerleşmiş sömürü düzeni ülkemize ortak elan giremeyecek. Cari ortak tomar ile elde edilmiş kaynaklarla nema desteklenecek. Türkiye, politik ve konuşu istikbalini CHP derece IMF ve benzeri kurumlara doğrulama etmeyecektir."

"MERKEZ MÜDAHALE ETMESİ GEREKİYORSA YAPAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güruh sonrası gazetecilere Merkez Bankası'nın döviz müdahalesine bağlı açkılama yaptı.

Erdoğan, "Merkez Bankası'nın yasasında var. Böyle engelleme etmesi gerekiyorsa yapar" dedi.

"ASGARİ ÜCRET EN KISA ZAMANDA AÇIKLANACAK"

Asgari ücretle ilişik mütekellim Erdoğan, "Asgari ücretle ilişik çalışmalarımız sürüyor. En endamsız sürede açıklanacak. Asgari tutara şu anne denli olmuşun aşırı ortak tomar fevkinde ortak çoğalma yapacağız" niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?