Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in Onuncu Toplantısı'na eklenmek kabilinden Ukrayna'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’da
03-02-2022 14:18
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin daveti üzerine, Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in Onuncu Toplantısı'na eklenmek gibi Ukrayna'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan hükûmet merkezi Kiev'deki Borispol Havalimanı'nda yetkililer çeşidinden karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'a havalimanında Ukrayna'nın anadan görme ekmeği korovay ağırlama edildi.

Erdoğan ve Zelenskiy'nin başkanlığında, ilgilendiren bakanların katılımlarıyla gerçekleştirilecek kurul toplantısında yapılacak görüşmelerde, ciddi iştirak düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin kâffesi boyutlarıyla gözden geçirilmesi ve dü diyar arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesine müteveccih çabaların ele katılması bekleniyor.

Görüşmelerde düet ilişkilerin yanında lehçe ve arsıulusal meseleler için düşünüm alışverişinde bulunulacak. Konsey toplantısı kapsamında, dü diyar ortada çeşitli barışma ve uyum metinlerinin imzalanması da planlanıyor.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?