Dünya

Çin’in Shenzhou-13 misyonundaki taykonotlar uzay yürüyüşüne çıktı

Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA), Shenzhou-13 misyonundaki taykonotlar ikinci defa uzay yürüyüşüne çıktı.

Çin’in Shenzhou-13 misyonundaki taykonotlar uzay yürüyüşüne çıktı
26-12-2021 22:23

Çin'in 6 ay sürecek bulunan en derinlemesine insanlı uzay rolü kapsamında 3 mürettebatı haiz Shenzhou-13 mekiği, uzay istasyonunun atom çekirdeği modülü Tianhe'ye 16 Ekim'de kenetlenmişti. Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA) çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Shenzhou-13 misyonundaki Ye Guangfu ve Zhai Zhigang angın taykonotların uzay yürüyüşüne çıkmış olduğu tabir edilerek, genel görünümlü kameranın kaldırılması ve mülk taşımacılığının imtihan edilmesi kadar ortak saf harekât gerçekleştirecekleri aktarıldı.

CMSA, Ye'nin anne modülün kapağını Pekin saatiyle 18.44'de açtığını belirterek, Çin çeşidinden geliştirilen Feitian uzay tulumlarını giyen Ye ve Zhai'nin sırası ile anne modülden 18.50 ve 19.37'de hariç çıkmış olduğu açıklandı.

CMSA, başka mürettebat Wang Yaping'in ise, mekanik kolu işletmek ve anahtar dışı operasyonları yürütürken taykonotları doğrulamak düşüncesince toprak arama merkezi ile idman neredeyse anne modülde kaldığını aktardı.

CMSA ayrıca, anne parça dışındaki operasyonların alışılagelen ortak iş biçimine geldiğini kaydederek, taykonotların uzay istasyonunun inşaatın güzel ortak biçimde tamamlanması ve dengeli emek harcaması düşüncesince şimdi aşkın anahtar dışı harekât gerçekleştireceğini açıkladı.

Shenzhou-13 ekibi, 7 Kasım'da gerçekleştirdiği önce uzay yürüyüşünün arkası sıra ahit ikinci uzay yürüyüşüne çıktı.

6 ay yörüngede kalacaklar

Shenzhou-13 ekibi, ülkenin önce uzay yürüyüşünü oluşturan taykonotu Zhai Zhigang, Çin'in uzay istasyonunu görüşme yazar anahtar dışı ameliyat gerçekleştirecek önce avrat taykonot bulunan Wang Yaping ve uzaya önce kere çıkan taykonot Ye Guangfu'dan oluşuyor. Shenzhou-12 mürettebatının 3 maaş fariza süresinin arkası sıra yörüngeye gönderilen ekibin 6 ay yörüngede kalmış olarak Çin'in insanlı uzay rolü süresinde toy ortak rekora imza atması planlanıyor. Taykonotlar uzayda geçireceği 6 ayın arkası sıra devir kapsülünü kullanarak Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Dongfeng'e gerileyiş yapacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?