Dünya

Çekya Devlet Başkanı Zeman: 'Putin bir savaş suçlusudur'

Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman icra ettiği açıklamada, “Putin bir savaş suçlusudur” dedi.

Çekya Devlet Başkanı Zeman: 'Putin bir savaş suçlusudur'
01-05-2022 16:29

Rusya-Ukrayna mücadelesi bitmeme ederken, Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir savaş suçlusu bulunduğunu tamlayan Devlet Başkanı Zeman açıklamasında, “Ukrayna'da bir kırım yapılıyor. Ülkesini korumak için çaba sarfeden çıplak ahali öldürülüyor. Bu soykırıma eşittir. Bütün bunlara faktör bulunan Putin ise bir savaş suçlusudur. Putin barışa üzerine da suç işledi. Kendisinin bir şaşkın bulunduğunu elan ilk söyledim ve deliler banko abstraksiyon edilmelidirler” dedi.

“Rus ordusunun zannedildiği denli çelimli olmadığını gördük”

Devlet Başkanı Zeman açıklamasında, “Bu savaş bize birtakımı gerçekleri gösterdi. Mesela Rus ordusunun zannedildiği denli çelimli olmadığını gördük. Ukrayna'ya meydana getirilen saldırılar karşısında Rusya'nın kazançlı ve siyasal kendisine elan aşkın dayanabileceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“Ukraynalı mültecilere dayanak bitmeme edecek”

Devlet Başkanı Zeman açıklamasında, Çekya'nın Ukraynalı mültecilere verdiği desteğin bitmeme edeceğini belirterek, Ukraynalı mültecileri Suriyeli sığınmacılarla kıyasladı. Ukraynalı mültecilerin eş ve çocuklardan oluştuğunu, adamların ise vatanlarında savaştığını tamlayan Devlet Başkanı Zeman, Suriyeli mültecilerin ise beylerden oluştuğunu, eşlerini ve çocuklarını vatanlarında bıraktıklarını tez etti. Zeman başkaca Ukraynalı sığınmacılar içinde mevcut Romanlar ile ilgilendiren değişik yollar düşüneceklerini tabir etti.

Özgür Öztürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?