Dünya

Burkina Faso'da er yönetime el koydu

Burkina Faso'da müşterek takım er yönetime el koydu. Bir takım er mutluluk televizyonunda vuruş bildirisi okudu. Ülkenin iklim ve esmer sınırları ikinci müşterek talimata derece kapatıldı.

Burkina Faso'da er yönetime el koydu
24-01-2022 21:25
Dakar

Dün başlamış olan askeri hareketliliğin arkası sıra ortak takım er büyüklük televizyonu RTB'de vuruş bildirisi okudu.

Burkina Faso Cumhurbaşkanı Kabore'nin konutunun çevresinde tabanca sesleri duyulduBurkina Faso'da Cumhurbaşkanı Kabore ortak takım er kabilinden alıkonulduBurkina Faso'da Cumhurbaşkanı Kabore'nin alıkonulması sonrası ipham sürüyor

Bildiri, kendilerine "Kurtuluş ve Restorasyon için Yurtsever Hareket (MPSR)" ismini verici takım namına Yüzbaşı Kader Ouedraogo kabilinden okundu.

Ouedraogo, Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore iktidarının devrildiğini ve Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba'nın MPSR'nin önderi bulunduğunu söyledi.

Yüzbaşı Ouedraogo, anayasanın askıya alındığını, hükümetin ve meclisin feshedildiğini, akşam yarısından itibaren iklim ve yağız sınırlarının ikinci ortak buyruğa denli gizli tutulacağını ve ikinci ortak buyruğa denli 21.00'den 05.00'e denli sokağa çıkacak yasağı duyuru edildiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?