Ekonomi

BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi, dünyanın yarısını Türkiye’den yönetiyor

BSH Grubu dünya yüzölçümünün yüzdelik 54'ü ile 4,6 bilyon nüfusu havi 130 ülkeyi, Gelişen Pazarlar Bölgesi yerine Türkiye'den yönetiyor.

BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi, dünyanın yarısını Türkiye’den yönetiyor
16-12-2021 17:50

BSH Grubu'nun 130 ülkeyi havi ve Türkiye'den yönetilen Gelişen Pazarlar Bölgesi, 2021 yılını yüzdelik 12 dolayında birlikte nema ve kısaca 2 bilyon euroluk birlikte ciroyla kapatmayı hedefliyor. Bölgede 11 fabrikada kısaca 11 bin devim bilimi bulunuyor. Gelişen Pazarlar Bölgesi, grubun hep üretiminin yüzdelik 22'sini gerçekleştiriyor.

Konuyu değerlendiren BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Rudolf Klötscher, “Gelişen Pazarlar Bölgesi pandeminin başlangıcında meydana mevrut zorlukların başarıyla üstesinden geldi ve umumi satı gelirlerini ehemmiyetli seviyede artırdı. Gelişmekte bulunan ekonomiler, mütekâmil ekonomilerden elan çabuk büyümeye bitmeme ediyor ve dünya gayrı temiz hasılasındaki rakamlarını artırıyor. Biz de BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi yerine 2021 senesinde çelimli büyümemizi sürdürdük. Belirsizlikler ve global pandeminin zorluklarını topu topu çalışanlarımızın yılgı yardımı ve bağlılığı ile başarıyla aştık. Tüketicilerin evlerinde ve mutfaklarında geçirdikleri dönemin artmasıyla sektörümüz ehemmiyetli birlikte nema yaşadı. COVID-19 esnasında mütebeddil mahveden davranışları toy fırsatlar sunuyor. Hijyen ve sağlığa müteveccih toy trendin sürmesini bekliyoruz. Güçlü bellik portföyümüz, yenilikçi ürünlerimiz ve sayısal çözümlerimiz son kullanıcıların arzu ve beklentilerini karşılamamızı sağladı” sanarak konuştu.

“BSH on-line perakendede büyümeye bitmeme ediyor ve irtibatlı ev aletleriyle sayısal önder konumunu güçlendiriyor”
BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CFO'su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Ataman, “Farklı pazarlarda, ayrışık yeniliklere şişman yatırımlar yaptık ve dijitalleşme dair şişman başarılar elde ettik. Dijitalleşme ve direkt alıcıya raci kanallar (D2C) başarımızda ve büyümemizde önümüzdeki çağda en ehemmiyetli unsurlardan birisi olmaya bitmeme edecek. Grubumuzun e-ticaret kütlesi güzeşte sene yüzdelik 25 büyüdü. Tüketiciler başvuru kabul etmek ve evden makul birlikte aleti temizlemek düşüncesince on-line araçları tedricen elan yoğun kullanmaya başladı. Home Connect sayısal ekosistemi, grubumuzun önde mevrut irtibatlı ev aletleri üreticisi konumunun elan da genişlemesini ve bileşimli zekanın geleceğe müteveccih kullanımını destekledi. Home Connect kabil inovatif girişimlerimizle sadece mahveden gereksinimlerini elan devim bilimi birlikte halde karşılamakla kalmayacak, ayrımsız sürede kaynakları da korumaya bitmeme edeceğiz. Geçen sene yakaladığımız müspet ivmenin süreceğine inanıyoruz” dedi.

Verilen bilgiye göre, ekip Gelişen Pazarlar Bölgesi'ndeki envestisman planlarına bitmeme etti. Araştırma ve Geliştirme yatırımları hep satı gelirinin yüzdelik 5,1'ini oluşturdu. Grup, Afrika'daki önce fabrikasının açılacağını duyurdu. Mısır'da yapılacak bulunan fabrikanın inşaatı 2022'de başlamış olacak ve 2024'te faaliyete geçecek. Grup toy pişirme fabrikası düşüncesince kısaca 30 milyon euro envestisman yapacak. Fabrikanın kapasitesi, Afrika ve Orta Doğu'daki tüketiciler düşüncesince hususi yerine geliştirilmiş, yılda 350 binden çok cihazın üretimi düşüncesince tasarlandı. Başkent Kahire'ye DOĞRU 10'uncu Ramazan Şehri'nde bulunan 30 bin metrekarelik tesis, firmanın dünya çapındaki 13'üncü pişirme fabrikası olacak. Son uygulayım bilimi fabrika, gurubun gürlük ve sürdürülebilirlik mevzusundaki faziletkâr standartlarına makul olacak ve karbon nötrlüğü elde edecek. BSH Grubunun hayattaki en ehemmiyetli 3 merkezinden birisi de Çerkezköy'de bulunuyor. Bölgede 2021 senesinde Ar-GE'ye meydana getirilen envestisman hep satı gelirinin yüzdelik 5,1'i seviyesindeydi.

Grup sürdürülebilirlik mevzusundaki izlemsel odağını elan da güçlendiriyor
Grup, dünya çapındaki topu topu BSH üretim, ihya ve yönetimsel tesislerinde karbondioksitin ruhsuz bir duruma geldiği, 2020'nin sonlarında elan çok sürdürülebilirlik önünde birlikte dönüm noktasına ulaştı. Bu, en önce binalarda ve fabrikalarda erke verimliliği önlemleri, yenilenebilir erke kullanımının genişletilmesi ve yeşil cazibe satın katılması kanalıyla sağlandı. Ayrıca grup, hava himaye projelerini destekleyerek karbondioksit emisyonlarını da dengeliyor. Grup 2030 yılına derece özlük ürettiği yeşil erke oranını bulunan 10 GWh'den iptidai kıvrım artıracak.

Sürdürülebilirliğin kendileri düşüncesince mecburi birlikte evleviyet bulunduğunu vurgulayan Klötscher, “Enerji verimliliğine ek olarak, döngüsel iktisat çalışmalarımız, BSH'nin sürdürülebilirlik stratejisinin uygulanmasına ehemmiyetli birlikte yardım sağlıyor. Cihazlarımızın bileşenlerinin malzemeleri, ambalajları ve baştan kullanılabilirliği, ihya periyodunun en başlangıcında sürdürülebilirlik düşüncesince tasarlanmaktadır. Aynı sürede cihazları sürdürülebilir iş modelleriyle yenileyerek döngüsel ekonomiyi güçlendiriyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuzu dünyamız, insanoğlu ve zenginlik boyutlarında ele almaktadır ve şahısların dirim standardını artırmayı hedefliyoruz” sanarak konuştu.

Klötscher, laflarını şu halde sonlandırdı: “Devam fail global pandemi zımnında dünya ekonomisinin belirsizliklerle karşılaşmaya bitmeme edeceğini kestirim ediyoruz. Özellikle hazırlık zinciri problemleri, yükselen erke fiyatları, faziletkâr gereç maliyetleri ve lojistikteki zorlukların piyasası etkileyeceğini öngörüyoruz. Ancak bölgedeki tecrübemiz ve piyasaya bulunan yakınlığımızla topu topu bu zorlukların başarıyla üstesinden geleceğimizden eminiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?