Ekonomi

bp, Rus yer yağı firması Rosneft'teki yüzdelik 19,75'lik hissesini aracısız çıkarıyor

bp, Rus yer yağı firması Rosneft'teki yüzdelik 19,75'lik hissesini vasıtasız çıkaracağını duyurdu.

bp, Rus yer yağı firması Rosneft'teki yüzdelik 19,75'lik hissesini aracısız çıkarıyor
27-02-2022 21:21
Ankara

bp'den meydana getirilen açıklamada, bp Üst Yöneticisi (CEO) Bernard Looney ve emektar bp Grup Başkanı Bob Dudley'nin Rosneft dalavere kurulundaki görevlerinden istifa ettikleri belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının arkası sıra Rosneft ile bulunan pozisyonunu baştan değerlendirmeye aldığını açıklanan bp, Rus alan yağı firması Rosneft'te 2013'ten buyana ehil bulunduğu yüzdelik 19,75'lik hissesini doğrudan çıkaracağını bildirdi.

Açıklamada görüşlerine arazi maruz Looney, Ukrayna'da ortaya çıkan halden sıkıntı duyduğunu belirterek, "Yönetim müesses adına hem akıllıca indinde değişmeyen aldığımıza aynı zamanda kararın bp'nin levent boylu vadeli çıkarlarına makul olduğuna inanıyorum." ifadesini kullandı.

bp Başkanı Helge Lund ise Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının semt genelinde feci neticeler doğuran indinde saldırganlık eylemi olduğuna ayraç ederek, "bp 30 yılı çok indinde süredir Rusya'da Rus meslektaşlarla baş başa çalışıyor. Ancak bu askeri harekat, esaslı indinde değiştirmek anabolizma etmektedir. Rosneft Holdingi bundan sonra bp'nin iş ve stratejisiyle ahenkli değil." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?