Dünya

BM, Filistin'in doğal kaynakları üstündeki buyruk hakkını onaylayan sonucu benimseme etti

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, "İşgalci İsrail'in Filistin yahut rastgele ortak şehrinde egemenliği yok." dedi.

BM, Filistin'in doğal kaynakları üstündeki buyruk hakkını onaylayan sonucu benimseme etti
18-12-2021 15:44
Ramallah

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Mali Komitesi, Doğu Kudüs karışma engelleme altındaki Filistin topraklarındaki Filistin halkının ve engelleme altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri'ndeki Arap nüfusun doğal kaynakları üstündeki buyruk hakkına bağlı değişmeyen taslağını benimseme etti.

BM Ekonomik ve Mali Komitesi'nde evvel meydana gelen oylamada, ABD, İsrail, Kanada, Nauru, Mikronezya, Marshall Adaları ve Palau iktisap etmek kabilinden 7 ülkenin müfit oyuna karşı, 156 diyar BM sonucu lehinde oy kullandı, 15 diyar ise kararsız kaldı.

Filistin BM kararını kıvançla karşıladı

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki icra ettiği açıklamada, "İşgalci İsrail'in Filistin yahut rastgele birlikte şehrinde egemenliği yok." ifadelerini kullandı.

"Bu kararın lehinde oy kullanmak, Filistin halkının toprak, su ve erke kaynakları karışma doğal kaynakları üstündeki hakkını ve egemenliğini tasdik ediyor." diyen Maliki, İsrail'i engelleme altındaki Filistin topraklarındaki doğal kaynakları sömürmeye akıbet vermeye çağırdı.

Maliki başkaca arsıulusal toplumu, Filistinlilerin doğal kaynaklarından faydalanma özgürlüğünün ve doğal kaynaklarının sömürülmesi ve dokunca görmesi yerinde ödence arzu ika haklarının sağlanması düşüncesince İsrail'e edisyon hazırlamaya çağırma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?