Dünya

Blinken: NATO müttefikleri, ABD ve Polonya ortada tek bulunmadığı denli koyu teşrikimesai var

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesi, NATO müttefikleri ve Polonya ortada on paralık bulunmadığı derece derin birlikte teşrikimesai bulunduğunu belirterek, "(ABD Başkanı Joe) Biden'ın söylediği gibi, NATO topraklarının rastgele karışını savunacağız." dedi.

Blinken: NATO müttefikleri, ABD ve Polonya ortada tek bulunmadığı denli koyu teşrikimesai var
05-03-2022 16:00
İngiltere

Blinken, Polonya'nın Rzeszow şehrinde Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau'yla eş matbuat toplantısı düzenledi.

Blinken, burada meydana getirdiği konuşmada, Polonya'nın Ukrayna'ya düzenlilik yardımlarını kolaylaştırmak düşüncesince baş döndürücü nesne yaptığının altını çizerek, "NATO müttefikleri, Polonya ile ABD ortada koyu birlikte teşrikimesai mevcut ve tek bulunmadığı derece DOĞRU bulunduğunu bildirmek durumunda olacak." ifadesini kullandı.

ABD'nin, 30 Ocak'tan buyana Polonya'da konuşlandırdığı askeri personel sayısını 2 katından birlikte tomar artırdığına ayraç fail Blinken, "(ABD Başkanı Joe) Biden'ın söylediği gibi, NATO topraklarının rastgele karışını savunacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Blinken, Rusya-Ukrayna mücadelesi zımnında çağ bakımından beniz binlerce ferdin Ukrayna'dan Polonya'ya geçerek, şiddetten uzaklaşmak durumunda kaldığını dile getirdi.

ABD yönetiminin, Ukrayna'yı vazgeçme buyurmak durumunda küsurat sığınmacıları desteklediği ve ilerleyici günlerde de insancasına yardıma bitmeme edeceğinin altını çizen Blinken, mavera yandan, Polonya'daki ve bölgedeki ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklarının da Ukrayna'dan ayrılan ABD vatandaşlarına araştırma görevlisi olmayı sürdürdüğüne ayraç etti.

Blinken, "Bu bunalım anında, milyonlarca Ukraynalı düşüncesince ve Avrupa'nın güvenliği tehlikedeyken Ukrayna'dan ayrılan Amerikalılara iane buyurmak düşüncesince Romanya, Macaristan, Slovakya ve Moldova'da sınırın yakınında konuşlanmış dayanak noktası ekiplerimiz de var." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ayrıca, Polonya'nın Rusya-Ukrayna mücadelesi sonrası meydana mevrut insancasına krize karşılık vermede kılavuz gemisi gösteriş oynadığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?