Yaşam

Bisiklet tutkunları Çermik'in katıksız güzelliklerine ayakçak çevirdi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde ortak araya mevrut çiftteker tutkunları, Mezopotamya'nın "altın üçgeni" yerine isimlendirilen gezim güzergahı kapsamında ziyaretçilerini ağırlayan katıksız güzelliklere ayakçak çevirdi.

Bisiklet tutkunları Çermik'in katıksız güzelliklerine ayakçak çevirdi
14-10-2021 11:36
Diyarbakır

Kovid-19 ile savaş sürecinde izole rota arayanların dünkü adresi Çermik, termal su kaynaklarının beraberinde İkiz Şelale ve gidiş parkuruyla doğaseverlerin dünkü rotası oluyor.

Sinek Çayı ve Kanyonu, Gelincik Dağı, Yabanardı ve Şeyhandede mahallelerindeki İkiz Şelale kadar baş döndürücü sayıda katıksız güzelliği barındıran ilçe, akıbet senelerde çiftteker tutkunlarını da ağırlıyor.

Pedaldaşlar Bisiklet Kulübünün programı kapsamında doğaseverler, Çermik'te müşterek araya gelip 5 kilometrelik parkuru bisikletle tamamlayarak Yabanardı Mahallesi'ne ulaştı. Katılımcılar, civar halkının ikramlarının arkası esna tahminî 4 kilometrelik parkuru da yayan tamamladı.

İkiz Şelale'ye bilge noktada, irili ufaklı onlarca şelaleyi rüyet fırsatı bulan doğaseverler, meşe ve koz ağaçlarının gölgesinde, kuş sesleri eşliğinde yürürken dörtköşe devir geçirdi.

"Tabiat parkı anons edilmesi düşüncesince icraat akıbet aşamada"

Bisiklet tutkunlarını ağırlayan Çermik Kaymakamı Ramazan Polat, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Yabanardı ve Şeyhandede mahallelerinde arazi meydan şelaleler arasındaki güzergahın, beğeni turizmine kazandırılması müstelzim ehemmiyetli müşterek meydan bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında bölgenin beğeni parkı anons edilmesi düşüncesince çalışmalara başladıklarını tabir fail Polat, "Tabiat parkı anons edilmesi düşüncesince çalışmalarımız akıbet aşamada. Tabiat parkı anons edilmesinin arkası esna minval ve parkur problemlerini halledip ülkemizin turizmine kazandıracağız. Diyarbakır dobra müşterek il, Çermik dobra müşterek kaymakamlık ve bura dobra müşterek gidiş parkuru. İnsanları bu alana bekliyoruz." dedi.

İki şelale arasındaki vadinin, yapısından ve ağaçlarla kuşatılmış bulunmasından ötürü daim serin olduğunu, görsel anlamda da ışık tutkunlarına biricik manzaralar sunduğunu özetleyen Polat, Çermik'in müstevli sürecinde şahısların ruhsal gerilim atıp huzurla dakika geçirebileceği müşterek arazi bulunduğunu dile getirdi.

"Atmosfer harika"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sozdar Ayata, 5 kilometrelik çiftteker turunun arkası esna alana vardıklarını, bu alanın çiftteker ve beğeni tutkunları düşüncesince ehemmiyetli müşterek arazi bulunduğunu belirtti.

Ayata, "Burayı alımlı kılan en ehemmiyetli noktalardan birisi şelaleleri ve şelaleye revan yol. 600 salname koz ağaçlarından bahsediliyor. Atmosfer harika. En önemlisi gidiş sırasında güneşle temasımız az henüz on paralık yok. Çünkü devasa müşterek ormanlık bölgede gidiş gerçekleşiyor. Bu coğrafyada çiftteker tutkunların baş döndürücü bulunduğunu görüyorum. Yapılacak en dobra nesne böylesi etkinliklerin henüz baş döndürücü olması." sanarak konuştu.

"Diyarbakır'a kadın bu katıksız güzelliğin tadını çıkarın"

Bisiklet ve beğeni tutkunlarından Adem Ulusoy, henüz evvela Türkiye'nin nice noktasını gezdiğini fakat hakeza müşterek ortamı henüz evvela görmediğini aktardı.

Ulusoy, "İki şelale ortada onlarca şelale var, üzerimiz ağaçlarla kaplı. Diyarbakır'da hakeza müşterek arazi bulunduğunu bilmiyordum. Diyarbakır ve Çermik'e gelin, bu katıksız güzelliğin tadını çıkarın." ifadelerini kullandı.

Enver Şahin ise manzaraya fanatik kaldığını belirterek, "Böyle müşterek coğrafyaya evvel el delil oldum. Gerçekten parlak müşterek yer. Burada bulunmaktan şişman esenlik alıyorum. Görmek talip herkesi buraya çağırma buyurmak istiyorum zira koskoca müşterek atmosferi var." biçiminde konuştu.

Yabanardı Mahallesi Muhtarı Hıdır Yıldız ve Şeyhandede Mahallesi muhtarı Ramazan Koca da turizme kazandırılmasını istedikleri alana herkesi çağırma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?