Dünya

Bir Rus milyarder hâlâ harbe için çıktı

Ünlü Rus iş insanı ve Rusya’nın en şişman bankalarından Tinkoff’un kurucusu Oleg Tinkov, Ukrayna’daki durumun ikrar edilemez bulunduğunu ve muharebeye hakkında bulunduğunu söyledi.

Bir Rus milyarder hâlâ harbe için çıktı
01-03-2022 11:00
Moskova

Ünlü Rus iş insanı ve Rusya’nın en iri bankalarından Tinkoff’un kurucusu Oleg Tinkov, içtimai iletişim araçları sitesi Instagram’dan meydana getirdiği açıklamada, ortak müddet ilk kurduğu fonla, içki kanseri bulunan şahısların hayatlarını kurtarmaya çalıştıklarını anlattı.

Kendisinin de kanserle dövüşmek mecburiyetinde kaldığını dikkati çekici Tinkov, “Yaşamın ne derece kırılgan bulunduğunu şahsen kendim gördüm. Şimdi Ukrayna'da gelişigüzel gündüz arı insanoğlu ölüyor, bu onama edilemez ortak durum.” değerlendirmesinde bulundu.

Tinkov, ülkelerin parasını harp adına kullanmakta olanları ıslah yapmak düşüncesince kullanmaları gerektiğine ayraç ederek, “Biz bu harbe karşıyız.” ifadesini kullandı.

Daha ilk de Rus milyarder Mikhail Fridman ve Oleg Deripaska, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısına huzur çıkarak "barış" çağrısında bulunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?