Teknoloji

Bilgisayar oyunları 2021’de 36,7 milyar dolara ulaştı

Sağlıktan eğlenceye, öğrenimden bankacılığa denli gelişigüzel şeyin teknolojiyle iç içe bulunduğu müşterek yılı elan geride bırakırken, Türkiye'nin uygulayım bilimi markası Casper 2021 yılının en menfez önüne çıkan teknolojik gelişmelerini paylaşıyor, oyun yaşamın

Bilgisayar oyunları 2021’de 36,7 milyar dolara ulaştı
05-01-2022 11:35

Teknolojinin geldiği akıbet benek rastgele bölgede coşku verici. Artık uygulayım bilimi kolay tanımlanamıyor ve bilgisayarlar, donanımlar ve işlemciler henüz da müşterek tomar evolüsyon gösteriyor. Eğlenceyi ve ona ulaşmadaki araçları nice anlamda etkileyen ilerlemeler ve oyun dünyasındaki akıbet güncellemeler de 2021 yılına kaşe vurdu. Öyle ki eğlencenin acemi kûhi videoteyp oyunları PC platformunda 36,7 milyar dolara ulaştı, Intel 12. Nesil işlemcisini tanıttı, Android 12 kullanıma sunuldu. Casper ise akıbet müşterek yılda global çapta yaşanmış olan en ehemmiyetli gelişimleri aktarıyor.

Bilgisayar oyunları gaming dalının 'sini oluşturdu
Teknolojinin gelişim göstermesi elbette ki gaming dalının de rastgele sabık gündüz gelişim göstermesine asistan oluyor. Öyle ki gösterilen müşterek tutanağa göre, 2021 senesinde global oyun endüstrisi 180,3 milyar dolara ulaşarak sabık seneye layıkıyla %1,4'lük müşterek artım gösterdi. Bu artışın 36,7 milyar dolarla 'lik bölümü elektronik beyin oyunlarından geldi. Bilgisayar oyunlarının tüketiminin artışındaki anne menşe yerine ümranlı kuvvet ve başarım sunan oyun bilgisayarlarının akıbet yıllardaki gelişimi görülüyor. Ayrıca gaming dalının büyümesinde taşınabilir oyun endüstrisinin de %52 ile oranı iri oldu. Aynı tutanağa göre, oyun gelirlerinin beraberinde aktör sayısında da salname müşterek faiz görüldü. Oyuncu sayısındaki artım 2021'de sene boyu bitmeme ederek %5,33'lük müşterek artışla 3 milyar oyuncuya ulaştı.

2021'de emisyon güncellemeleri ilgi çekti
2021 senesinde aşırı müşterek tomar ihya ve teknolojik teceddüt görüldü fakat birileri evren çapında neva getirdi. 5 Ekim'de Windows 11 sektöre sürüldü. Yeni sürümde evvelkinden değişik nice acemi hasiyet eklendi ve tasarımda iri tebeddülat yaşandı. Intel 12. döl acemi işlemcisini çıkardı ve bu acemi döl çip, müşterek CPU neslinden muhtemel başarım iyileştirmelerini barındırıyor ve melez müşterek yapıya cemaat önce yuvalı CPU bulunduğu görülüyor. 4 Ekim'de ise Android 12 kullanıma sürüldü ve Google bunu “Android tarihinin en iri dizayn değişikliği” yerine tanımladı. Bunların haricinde global boyutta yaşanmış olan pandemiden ötürü 2021 senesinde görüntülük kartı stoklarında da teessürat yaşandı ve iri müşterek krize etmen oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?