Dünya

Belarus'tan AB, Kanada, ABD’den ithal edilen tarımsal gıda ürünlerine yasak

Belarus, 1 Ocak'tan itibaren makbul edinmek kadar Avrupa Birliği (AB), ABD, Kanada müdahale edinmek kadar kimi ülkelerden tarımsal gıda ürünlerinin ithalatına yasak getirdi. 6 ay makbul olacak yasak kapsamındaki mahsulat ortada sığır eti, kümes hayvanları hitit ve ürünleri, sebze, ?

Belarus'tan AB, Kanada, ABD’den ithal edilen tarımsal gıda ürünlerine yasak
10-12-2021 22:29

Belarus, AB, ABD, Kanada engelleme kazanmak gibi kimi ülkelerden tarımsal gıda ürünlerinin ithalatına yasak getirdi. Yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren meri kazanmak gibi ABD, Kanada, AB ülkeleri, Norveç, İngiltere, İzlanda, İsviçre, Makedonya, Karadağ ve Arnavutluk'tan müşterek branş film film tarımsal gıda ürününün ithalatına yasak getirildi.

Batılı devletlerin geçtiğimiz hafta açıklamış olduğu Belarus'a müteveccih yaptırımlara karşılık durumunda bulunan yasaklı mahsulat sıralamasında sığır eti, hınzır eti, tavuk hitit ve kümes hayvanları ürünleri, sakatat, hayvani yağlar, sucuk, tuzlanmış, kurutulmuş ve isli etler, motorin ve motorin ürünleri, sebze, meyve, kuruyemiş, şekerleme ve sodyum klorür toprak alıyor.

İthalat yasağının 6 ay meri olabileceği tamlanan kararnamede, yasaklı mahsulat listesinin ihtiyaca layıkıyla genişletilebileceği anlatım edildi. Kararnamede yasağın ferdî kullanma gayeli getirilecek ürünler, çocuk mamaları ile müşterek branş film film "kritik dış alım ürünlerini" kapsamadığı belirtildi.

ABD, Kanada ve AB'nin de aralarında bulunmuş olduğu müşterek branş film film dünya sonuç yerine boşluk kocaoğlan başlangıcında Belaruslu sivil polis polis maşer örgütlerine bası uyguladıkları ve ağır aksak göçmenleri AB sınırına yığdıkları sebebi öne sürülerek Belaruslu 30 insan ve gurur düşüncesince dünkü müeyyide sonucu almıştı. Belarus ise misillemede bulunacağını açıklamış, bahis konusu devletlerin dargın harp devri mantığından vazgeçerek pozitif işbirliğine dönmeleri biçiminde duyuru edeceği yaptırımları bozma edeceğini belirtmişti.

Ebru Orhan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?