Dünya

Belarus-Polonya sınırındaki Iraklı göçmenlerden 400'ten ilavesi Erbil'e vardı

Avrupa'ya muhaceret arayışındayken Belarus-Polonya sınırında kuşatılmış küsurat Iraklı göçmenlerden müşterek tarafını haiz tayyare Uluslararası Erbil Havalimanı'na indi.

Belarus-Polonya sınırındaki Iraklı göçmenlerden 400'ten ilavesi Erbil'e vardı
18-11-2021 20:55
Erbil

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümetinden çağ ortamında meydana getirilen açıklamada, Iraklı göçmenlerle Belarus'tan kalkacak uçağın bu geceleyin ezanı Erbil’e geleceği duyurulmuştu.

Belarus üstünden Avrupa'ya girmeye etkin tahminî 20 bin bireyin birlikte aydan derinlemesine süredir kuşatılmış kalmış olduğu kaydedilen açıklamada, 460'tan çok bireyin arka hâllenmek düşüncesince yük yaptırdığı ve uçağın Irak ile IKBY’den 430 kişiyi taşıyacağı belirtilmişti.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf da Belarus-Polonya sınırında arazi düzlük dü bölgedeki 8 kampta 571 Irak vatandaşının belirleme edildiğini, fahri arka devir arzu edenler düşüncesince 18 Kasım'da birlikte defa düzenleneceğini söylemişti.

IKBY: PKK, Belarus'a barhana fail Kürtleri, müsvedde kampanyası düşüncesince kullanıyor

IKBY Güvenlik Konseyi, 14 Kasım'da meydana getirdiği açıklamada, Belarus'a barhana fail Iraklı Kürtlerin, yıldırı örgütü PKK ile kaçakçılar kabilinden IKBY'yi cızıktırmak gibi kullanıldığını belirtmişti.

IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil de geçmiş AA muhabirine meydana getirdiği kayıtlı açıklamada, "Maalesef kimi taraflarda bu kullanmakta olanları Avrupa'ya barhana etmeye iterek Kürdistan Bölgesi halkı ortada kargaşa ve curcuna yaratış iradesi var." ifadelerini kullanarak, bu insanları gayrikanuni yollarla Avrupa'ya girmeye yönlendiren kaçakçı gruplar bulunduğunu kaydetmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?