Sağlık

Batman’da omicron alarmı

Batman Valiliği, meydana getirilen testlerden elde edilmiş neticelere gereğince vakaların birlikte kısmında omicron varyantı belirleme edildiğini duyurdu.

Batman’da omicron alarmı
08-01-2022 14:14

Batman Valiliği kabilinden meydana getirilen açıklamada, sonuç senelerde Türkiye'deki olay artışıyla bu arada sonuç hafta şehirde olay sayılarında da ağır birlikte artma gözlemlendiğini bildirdi. Vaka artışlarıyla bu arada Omicron varyantı kaynaklı birlikte yükseliş olabildiği ihtimali üzerine, şüphelenilen olaylarda meydana getirilen testlerden elde edilmiş neticelerde kente vakaların birlikte kısmında Omicron varyantı belirleme edilmiş olduğu belirtildi.

Hastaların umumi vaziyeti dobra olup, filyasyon ve temaslı yalıtma emek harcamaları titizce sürdürülmekte bulunduğunu anlatım edilen açıklamada, “Yapılan incelemede, daha sayrılarevi fariza kapasitesinde birlikte arıza görülmemektedir. Omicron varyantının da başka varyantlar gibi, aşılama sıfır şahıslarda hâlâ yoğunlaştırılmış görüldüğü, aşılılarda rastlanması durumunda, hastalığın bol geçmiş olduğu ilmî namına ispatlanmıştır. Başta 50 gözyaşı üstü ve vakayiname rahatsızlığı olanlar iktisap etmek üzere, aşılama sıfır yurttaşlarımızın aşılarını iktisap etmek gibi aşırı aceleci birlikte halde aşılama fariza noktalarına başvurmaları, dert bulaşını önleme yönünde ağır ehemmiyet bildirme etmektedir. Sağlık Bakanlığı kabilinden aşılarını bulunan yurttaşlarımız düşüncesince anımsatma dozu tanımlanmış olup ilimizdeki halis muhlis keyif müesseselerinde aşılarını yaptırabilmektedirler. Kış ayları boğunuk ortamlarda dip zaman geçirilmesinden dolayı, yurttaşlarımızın bu müddet içinde hareketli düz ve organizasyonlardan ırak durması, maske, ara ve hıfzıssıhha kurallarına uyması, dirimsel ehemmiyet bildirme etmektedir" denildi.

50 gözyaşı adına aşılama çağrısı

Kentte, olay sayısında da ağır birlikte artma gözlemlendiği dökme açıklamada, “Vaka artışlarıyla bu arada omicron varyantı kaynaklı birlikte yükseliş olabildiği ihtimali üzerine, şüphelenilen olaylarda meydana getirilen testlerden elde edilmiş neticelerde ilimizde de vakaların birlikte kısmında omicron varyantı belirleme edilmiştir. Yapılan incelemede, daha sayrılarevi fariza kapasitesinde birlikte arıza görülmemektedir. Omicron varyantının da başka varyantlar gibi, aşılama sıfır şahıslarda hâlâ yoğunlaştırılmış görüldüğü, aşılılarda rastlanması durumunda, hastalığın bol geçmiş olduğu ilmî namına ispatlanmıştır. Başta 50 gözyaşı üstü ve vakayiname rahatsızlığı olanlar iktisap etmek üzere, aşılama sıfır yurttaşlarımızın aşılarını iktisap etmek gibi aşırı aceleci birlikte halde aşılama fariza noktalarına başvurmaları, dert bulaşını önleme yönünde ağır ehemmiyet bildirme etmektedir. Sağlık Bakanlığı kabilinden aşılarını bulunan yurttaşlarımız düşüncesince anımsatma dozu tanımlanmış olup ilimizdeki halis muhlis keyif müesseselerinde aşılarını yaptırabilmektedirler. Kış ayları boğunuk ortamlarda dip zaman geçirilmesinden dolayı, yurttaşlarımızın bu müddet içinde hareketli düz ve organizasyonlardan ırak durması, maske, ara ve hıfzıssıhha kurallarına uyması, dirimsel ehemmiyet bildirme etmektedir” ifadelerine toprak verildi.

Abdulaziz Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?