Politika

Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin yasa teklifi kabul edildi

Tüm çalışanların minimum ücretin maaş brüt tutarını aşmayacak biçimde mühür ve sağlık vergilerinden muaf tutulmasına ilişkin kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin yasa teklifi kabul edildi
23-12-2021 00:29

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 322 mebus oy kullandı ve 322 kabul oyu kullanıldı. Teklifle, vergiden muaf esnafa ilişkin olarak, ehil oldukları yahut kiraladıkların mesken bina ve/veya cephelerinde kurmuş oldukları sadece birlikte istihsal tesisinden imal edilen çarpıcılık enerjisinin fazlasını sonuç eşme hazırlık şirketine satılması yerinde muafiyet şartı arttırılıyor. Tüm çalışanların minimum ücretin maaş brüt tutarını aşmayacak biçimde kaşe ve dirimlik vergilerinden muaf tutuluyor.

BOTAŞ'ın akça yönetiminin dosdoğru biçimde yürütülmesini teminen firmanın Ticaret Bakanlığı'na ilişkin öğrenim dairelerine, yapılandırılmış borçları da engelleme edinmek kabil ödenmemiş bulunan gelişigüzel çeşitli vergi, fonlar ve hisseler ile yönetsel mülk cezaları, bunlara ilişkin teehhür zamları ve teehhür faizlerinden bulunan borçları Hazine'ye terkini amaçlanıyor. hususi bütçeli idarelerin ve organizatör ve denetleyici kurumların dirimlik ilavesi karşılığı ait dalavere bütçelerine muhassasat eklenebilecek.

Türkiye'de beledi sigorta şirketleri perhiz senetlerini elektronik imzalı kendisine düzenlenmesi öngörülüyor. Belediyelerin şişko nakil hizmetlerinden parasız yahut tenzilatlı yararlanacaklara ilişkin nakil birlikleri ve kooperatiflerine dirimlik desteği ödemesi yapabilecekler.

Ahmet Umur Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?