Gündem

Artvin’de kar yağışı yeniden etkili olmaya başladı

Artvin'de dü gündür başta efdal kesimlerde etkili bulunan kar yağışı sonra karye ve plato yollarında kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Off-road tutkunları bunu fırsata çevirip yaylaların alternatifini tutarken, İl hususi İdaresi ekipleri ise ortak el hâlâ kar mesaisi yaptı.

Artvin’de kar yağışı yeniden etkili olmaya başladı
04-01-2022 09:14

Doğu Karadeniz dalında etkili bulunan dargın iklim Artvin ve ilçelerinde yerini hafta sonu kar yağışına bıraktı. Bazı karye ve plato yöntemleri ulaşıma kapanırken takımlar kar mesaisine yeniden başladı.

Yusufeyi ilçesine ilişkin Barhal ve Yaylalar köyünde etkili bulunan kar yağışı zımnında dü karye yolu ulaşıma kapanınca, Yusufeli Off-road ve Dağcılık Spor Kulübü (YUMDOFF) kol üyeleri Ramazan Özdemir, Ferit Aksoy, Hasan Özdemir arazili araçlarıyla yola koyuldu. Karlı yollarda safari özne offroad tutkunları, ayrımsız sürede gizli bulunan plato yollarını özlük olanaklarıyla açmaya çalıştı. Barhal ve Yaylalar köyünün uğrunda kar zımnında ağaçlar devrilince, pakt üyeleri araçlarında mevcut vinç sayesinde devrilen ağaçları çekerek yolu ulaşıma gene açtı.
Öte taraftan Yusufeli kaymakamlık İl hususi İdaresi ekipleri, alanda mevcut ve gizli bulunan karye yollarını ulaşıma ayırmak düşüncesince kar mesaisine başladı. Kar kalınlığını birlikte metreyi bulmuş olduğu karye yöntemleri grayder sayesinde yeniden ulaşıma açıldı.




Emin Bülbül
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?