Yaşam

Antalya'da 15 güneş evvel doğan üçüz buzağılar, biberonla besleniyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde besicilik özne Yaşar Öz'ün 6 yaşındaki ineği, üçüz buzağı dünyaya getirdi.

Antalya'da 15 güneş evvel doğan üçüz buzağılar, biberonla besleniyor
14-08-2022 17:05
Antalya

Perakende Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Öz, AA muhabirine, çiftliğinde "Holstein-Simental melezi" ineğinin veladet yaptığını ayırt edince, benzeri ve çocuklarıyla ineğe dayanaklık etmek olduklarını söyledi.

Doğum esnasında üç buzağının dünyaya geldiğini dile getiren Öz, 22 senedir hayvancılıkla uğraştığını ve geçmiş kat üçüz buzağı vakası ile karşılaştığını belirtti. Buzağıların 15 günce bulunduğunu aktaran Öz, "Sağlık vaziyetleri baş döndürücü iyi. Biberonla besliyoruz. İlk eş üçüz buzağı gördüğümüz düşüncesince deli ve sevinçliyiz." dedi.

Yaşar Öz'ün benzeri Münire Öz de ineğin benzeri ve evlatlarının sebebiyle mıhlı ortak veladet gerçekleştirdiğini anlatım etti. Buzağılarla birer soy sop kabilinden aralıksız ilgilendiklerini dile getiren Öz, onların da birer karı ferdi biçimine geldiğini kaydetti.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de Öz ailesini görüşme ederek, üçüz buzağılar üzerine bilim aldı.

Üçüz buzağı doğumunun eşsiz görüldüğünü aktaran Metin, "Yaşar Öz, şuurlu ortak efsanevi üreticisi. Şu ana denli ineklerinden 5 tanesi koşa doğurmuş, demin de üçüz buzağısı oldu. İyi ortak çiftliği var. hayvanlarına baş döndürücü dobra bakıyor ve ilgileniyor." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?