Ekonomi

Almanya’da fuel oil tutarları en faziletkâr seviyesinde

Brent petrolün varil fiyatı sunma endişesiyle arsıulusal piyasalarda 130 doların hakkında çıkarken, Almanya'da sıvıyakıt tutarları hepsi zamanların en efdal seviyesine ulaştı.

Almanya’da fuel oil tutarları en faziletkâr seviyesinde
07-03-2022 16:37
Berlin

Ülkede benzinin ve motorinin litre fiyatı averaj 2 avronun üstünde çıktı.

Brent petrolün varil fiyatının, Amerika ve Avrupa ülkelerinin Rus petrolüne müteveccih engelleyim uygulamasının arzı daraltacağı endişeleriyle arsıulusal piyasalarda 130 doların üstünde çıkması süt ve motorin fiyatlarındaki artışta can alıcı oldu.

Almanya'da süt ve motorinde litre tutarları global alan yağı fiyatlarına mucibince ayarlanıyor ve günce adına oynaklık gösteriyor. Söz konusu fiyatlar, bölgeden alana de ayrımlılık gösterebiliyor.

Analistler, Amerika ve Avrupa ülkelerinin Rus petrolüne müteveccih engelleyim uygulamasının petrolde arzı daraltacağını belirtirken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından buyana Brent petrolün varil fiyatının yüzdelik 30'dan çok arttığına ayraç ediyor.

Komşu devletlerde elan ucuz

Alman Otomobil Kulübü ADAC'ın, fuel oil fiyatlarının yükselişine bağlı icra ettiği açıklamada, global alan yağı fiyatlarının yükselişini sürdürdüğüne ayraç edilerek, Almanya'da sürücülerin depolarını gelişigüzel doldurduklarında üstün dereceli süt ve motorin fiyatlarıyla için karşıya kaldıkları kaydedildi.

Açıklamada, "Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, fuel oil fiyatlarını üstün dereceli seviyelere çıkarıyor. Petrol istasyonlarında fiyatlarda relaks belirtisi yok." ifadesine toprak verildi.

Enerjide Rusya'ya bulunan bağımlılığının fuel oil tutarları üstünde "olumsuz" tesiri olduğuna işaret edilen açıklamada, Almanya'nın 2021'de kabak alan yağı ithalatının kısaca yüzdelik 34'ünün Rusya'dan yapıldığı ve Polonya, Avusturya, Çekya, Lüksemburg kabilinden bazısı başka bitişik ülkelerde, fuel oil fiyatlarının Almanya'ya mucibince elan ehven bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Polonya, fuel oil ürünlerinde KDV oranını iare adına yüzdelik 23'ten yüzdelik 8'e indirdi. Düzenleme, doğudaki bitişik ülkede süt ve dizelin litre başına 15 sente denli elan ehven olmasını sağladı." ifadelerine toprak verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?