Dünya

Almanya'da cami otoparkındaki taşıt kundaklandı

Almanya'nın Bochum kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine ilişkin Merkez Camisi'nin parkındaki müşterek anahtar kundaklanma kararı kullanılamaz bir vaziyete geldi.

Almanya'da cami otoparkındaki taşıt kundaklandı
09-12-2021 15:15
Bochum

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinden (DİTİB) meydana getirilen açıklamaya göre, vakit 02.50'de meydana mevrut olayın peşi sıra camiye 500 m. uzaklıktaki bambaşka ortak anahtar da kundaklanmaya çalışıldı.

Güvenlik kameralarınca kaydedilen ve cami cemaatinden ortak Türk'e ek bulunan otomobilin kundaklanması vakasında ölen veya vurulan olmadı.

Bochum DİTİB Merkez Camisi Dernek Başkanı Adnan Akçay, alıcı kayıtlarına mucibince akşam ortak bireyin camiye ek otoparka gelmiş olarak ortak otomobilin dibine süt döküp yaktığını söyledi.

Yanan otomobilin kullanılamaz bir duruma geldiğini tamlayan Akçay, şimdi sonraları ayrımsız bireyin caminin 500 m. ilerisinde bambaşka ortak uzlaştırıcı da yakmaya çalıştığını fakat otomobilin yanmadığını anlatım etti.

Polis, kundaklama vakasıyla ek anket başlattı.

Essen Başkonsolosu Cebeci'den camiye ziyaret

Türkiye'nin Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Merkez Camisi'ni görüşme etti.

Cebeci, burada meydana getirdiği açıklamada, caminin otoparkında ortak Türk'e ek otomobilin kundaklanarak kullanılamaz bir duruma geldiğini, saldırının nedeninin daha bilinmediğini ve düzenlilik birimlerinin gelişigüzel ihtimali cezaevi uğrunda bulundurarak vakası soruşturduğunu söyledi.

Sabaha hakkında meydana mevrut vakası çav alır almaz görüngü namına geçiş ettiklerini aktaran Cebeci, "Camimizin park dalında mevcut ortak vatandaşımıza ek otomobilin kundaklandığını öğrendik. Bochum emniyeti kriminal dairesi ve anayasayı esirgeme teşkilatı görüngü durumunda tetkik yaptı." dedi.

5 Aralık'ta da Dortmund'da ortak caminin kapısına hınzır başı asıldığını hatırlatan Cebeci, "Bochum Emniyet Müdürüne de mevzuyla ek endişelerimizi ilettik. 3 çağ ilkin Dortmund'da bulunan ağırkanlı vakası da hatırlattık. Kısa aralıklarla bu cins olayların olmasının cemaatimizde tedirginliğe faktör bulunduğunu söyledik. Şu anda otomobilin yakılması hadisesinin mahiyetini dört başı mamur ihtimalleri dikkate alarak inceliyorlar. Bize de art devir yapacaklarına değgin lakırtı verdiler. Biz de cemaatimizle ortak araya geldik, vatandaşımıza esbak olsun dileğimizi ilettik. Bundan ahir süreci Alman makamlarıyla beraberce strateji etmeye bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu arada, kundaklama sonrası kullanılamaz bir duruma mevrut anahtar çekiciyle görüngü yerinden kaldırıldı.

Güvenlik birimleri mevzuyla ek anket yürütüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?