Ekonomi

Akdenizli anık çul ihracatçıları ekimde 35,9 milyon dolarlık ihracat yaptı

Akdenizli anık çul ihracatçıları ekimde 35,9 milyon dolarlık ihracat yaptı
18-11-2021 11:08
Mersin

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, bütünlük üyelerinin teşrinievvel ayında 35,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.

Tekin, mukayyet açıklamasında, Türkiye'nin ocak-ekim devrinde apiko çul ve konfeksiyon ihracatının güzeşte yıla gereğince yüzdelik 19,8 artışla 16,7 bilyon dolara ulaştığını belirtti.

AHKİB'in teşrinievvel kocaoğlan ihracat performansını değerlendiren Tekin, şunları kaydetti:

"Bu ayda güzeşte senenin ayrımsız zamanına gereğince yüzdelik 20 artışla 35,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Ana pazarları Avrupa Birliği ve Orta Doğu devletleri ile ABD'den oluşan birliğimiz, teşrinievvel ayında en çok dış satımı 9 milyon dolarla İspanya'ya gerçekleştirdi. Söz konusu ayda semt ihracatımızda yüzdelik 25'lik paya cemaat bulunan İspanya'nın peşi sıra yüzdelik 313 artma ve 8,9 milyon dolarla Hollanda ikinci, yüzdelik 4 artma ve 4,5 milyon dolarla Almanya üçüncü tam arazi aldı."

Tekin, teşrinievvel ayında ihracat hacmini en çok artı devletlerin ise Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda ve Polonya'nın bulunduğunu bildirdi.

AHKİB'in teşrinievvel ayındaki ihracatının verim gruplarını da değerlendiren Tekin, "Ekim ayında yüzdelik 70 artma yakaladığımız eş dış çul 16,4 milyon dolarla birinciliği elde etti. 7,3 milyon dolarla erkek dış çul ikinci, 4,6 milyon dolarla da öteki apiko yük (çadır çuval vb.) üçüncü tam arazi aldı." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?