Politika

AK Parti'li Aydemir, CHP'nin tanım edilmektedir bina olmaktan çıktığını söyledi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP'nin, tanım edilebilmektedir çatı olmaktan çıktığını anlatım etti.

AK Parti'li Aydemir, CHP'nin tanım edilmektedir bina olmaktan çıktığını söyledi
05-11-2021 13:19
TBMM

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis'te düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, AK Parti kendisine milleti huzurla keyiflendirmek düşüncesince politikalar geliştirdiklerini; bunun düşüncesince hız sarfiyat ettiklerini söyledi.

2022 bütçesinin ele alındığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, aykırılık milletvekillerinin, hal önerileri adına daim tenkit yaptıklarını; bazılarının 6 yıl evvel söylediklerini gene ettiklerini tamlayan Aydemir, "Birikimleri, donanımları yok. Bunların ülkeyi yönetecek kapasiteleri yok. Bir projeleri, programları yok. Onun düşüncesince milletimizin desteği baştan sona bizimle bu arada oldu." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "PYD yıldırıcı çatı değildir" gibi lafı bulunduğunu tabir fail Aydemir, "Şimdi ne diyor; 'Ben Kandil'i yerle müşterek edeceğim.' Bunu Yozgat'ta diyor. Hem nalına hem mıhına. Bunlarda içtenlik yok. Çelişki yumağı biçiminde siyasa yapıyorlar." sanarak konuştu.

HDP'li müşterek sözcünün "Atatürk Anadolu'da kırım yapmıştır." dediğini, Atatürk'e bühtan attığını dile getiren Aydemir, şunları kaydetti:

"Yiğitseniz çıkı buna karşılık verin. 'Yaptığınız iftiradır, Mustafa Kemal Atatürk katiyen kırım yapmamıştır' deyin. Diyemezler zira HDP bunları döver. HDP bunları anca müşterek hizaya getirmiş. Ama milletimiz bunu biliyor, görüyor. O tepkilerden çevre doğrusu Yozgat'a gidip 'Kandil'i yıkacağız' diyor. Tepkileri gördükleri düşüncesince kol başkanvekilleri, milletvekilleri, askeri üs bölgelerimize gönderip askerleri görüşme ettiriyorlar. CHP, banko tanım edilebilmekte çatı olmaktan çıkmıştır, içten değildir, milletten yana müşterek tutumu yoktur. HDP ile baş başa akım etmektedir. HDP de bu milletin on binlerce insanoğlunun kanında parmağı bulunan PKK'nın siyasal koruyan sahasıdır. Bu denli nettir."

THY'nin pandemi çağında açıklamış olduğu kar oranının en ehemmiyetli ittirici kuvvetinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bulunduğunu kaydeden Aydemir, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın istifa ettiğine müteveccih esas dışı haberlere de tepkime gösterdi. Aydemir, "Milleti, vatanı düşünenler bunu yapmaz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?