Dünya

ABD’deki hortum felaketinde can kaybı 93’e yükseldi

ABD'nin Kentucky, Illinois, Arkansas, Tennessee ve Missouri eyaletlerinde yaşanmış olan hortum felaketinde can kaybı 93'e ulaşırken, Kentucky eyaletinde ise can kaybının minimum 80 bulunduğu aktarıldı.

ABD’deki hortum felaketinde can kaybı 93’e yükseldi
12-12-2021 19:08

ABD'nin Kentucky, Illinois, Arkansas, Tennessee ve Missouri eyaletlerinde yaşanmış bulunan hortum felaketinde can kaybı artmaya bitmeme ediyor. Hortum felaketinde hep can kaybının 93'e eriştiği bildirildi.

Hortum felaketinden an aşkın etkilenen Kentucky eyaletindeki can yitirilmesine bağlı basına mütekellim Vali Andy Beshear, eyaletteki can kaybının minimum 80 bulunduğunu açıklayarak, bu sayının 100'ü aşmasının beklediklerini yineledi.

Mayfield'deki çöken şem fabrikasından 40 isim çökme altından iyi kendisine çıkarılırken, 60 ferdin ise hala zayi bulunduğu anlatım edildi. Beshear, çöken fabrikada henüz aşkın kurtulan olma ihtimalinin ceninisakıt bulunduğunu belirterek, dünden beri iyi bulunan hiç kimseye ulaşılamadığını anlatım etti.

Kentucky Vali Yardımcısı Jacqueline Coleman ise meydana getirdiği açıklamada, ölmüş sayısının "her saat" artmaya bitmeme ettiğini anlatım ederek, aceleci karışma ekiplerinin hasar belirleme çalışmalarına bitmeme ettiğini ve bap kapı gezerek insanlarla değini kurduğunu açıkladı.

Kentucky'de toprak meydan Mayfield nahiyesinde istirdat ekipleriyle beraberce etkin evcil kurultay üyesi James Comer, hortumun şimdiye denli tanıdık en serbest hortum bulunduğunu anlatım ederek, "Hayatım süresince gördüğüm en yıkmacı sıkıntı hasarı. Bu hortumla bire müşterek boyunda hortumlarımız evet ancak bu hortumun kabil on paralık olmadı" dedi.

Illinois'te 6 Amazon mensubu öldü

Illinois eyaletinde toprak meydan Edwardsville'de ise hortum zımnında e-ticaret firması Amazon'a ilgilendiren müşterek deponun çatısı azda olsa çökmüştü. Yapılan kontrol istirdat emek harcamaları kararı 6 çalışanın yaşamını kaybetmiş bulunduğu anlatım edilerek, birçok ferdin zayi bulunduğu ise bilinmiyor. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos meydana getirdiği açıklamada, hortum felaketinde yaşamını kaybedenler düşüncesince kalbi kırık bulunduğunu belirterek, semt halkına dayanaklık etmek lafı verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?