Dünya

ABD ile Çin iklim dair barışma yaptı

Dünyanın en şişman dü karbon emisyonu üreten ülkesi ABD ve Çin, Glasgow İklim Zirvesi kapsamında iklim değişikliğiyle mücadelede iş birliğini çurlatmak düşüncesince barışma yaptıklarını açıkladı.

ABD ile Çin iklim dair barışma yaptı
11-11-2021 09:05
Washington DC

ABD Dışişleri kabilinden paylaşılan dü yurt kuma açıklamasında, ABD ve Çin'in iklim değişikliği mevzusundaki çabaları kıvançla karşıladığı fakat Paris Anlaşması'nın hedeflerine erişmek düşüncesince yapılması gerekenler ile bulunan gayretler ortada ehemmiyetli müşterek aralık bulunduğunu benimseme etmiş olduğu anlatım edildi.

Açıklamada, dü tarafın teşrikimesai yapmayı düşündüğü konular, şu şekilde sıralandı:

"2020'lerde limonluk gazı emisyonlarının azaltılmasıyla ilişik aranjör çerçeveler ve çevresel standartlar oluşturmak; parlak erke geçişinin sosyal faydalarını maksimize etmek; akıbet tasarruf sektörlerinin karbon emisyonunu ıskat etmek ve çarpıcılık kullanımını motivasyon edecek politikalar üretmek, yeşil dizayn ve yenilenebilir eşme kullanması üzere döngüsel ekonomiyle ilişik anahtar alanlar kurmak, aracısız iklim soruşturma üzere teknolojileri konuşlandırmak ve uygulamak."

Anlaşmada, "ABD, 2035 yılına denli karbon kirliliği içermeyen yüzdelik 100 elektriğe algı gayesi belirlemiştir. Çin, ise ilkokul salname tasar kapsamında kömür tüketimini azaltacak ve bu emek harcamayı kamçılamak düşüncesince elinden mevrut çabayı gösterecektir." denildi.

Ortak açıklamada, anlaşmada rastgele dü ülkenin büyümekte bulunan devletlerin iklim dair gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince 2025 yılına denli rastgele sene kolektif 100 bilyon dolar iane yapmayı üstlenme etmiş olduğu bilgisi paylaşıldı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?