Dünya

AB: Rusya'ya müteveccih yaptırımlar enerjiyi de içerecek

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması şeklinde uygulayacakları yaptırımların, erke bölgesini da kapsadığını söyledi.

AB: Rusya'ya müteveccih yaptırımlar enerjiyi de içerecek
19-02-2022 14:00
Brüksel

Münih Güvenlik Konferansı'nda musahabe eden von der Leyen, AB'nin Rusya'nın eylemlerine erinç tedarikli olması icap ettiğini belirtti.

Von der Leyen, "AB ve transatlantik ortakları namına erke ve ati uygulayım bilimi alanlarını da içeren sert müşterek finansal ve hesaplı yaptırımlar paketi hazırlıyoruz. Kremlin saldırırsa Moskova'nın hesaplı çıkarlarına faziletkâr değer ve ciddi neticeler ödetebiliriz. Kremlin'in ziyasız müşterek geçmişten çıkan sakıncalı fikri Rusya'nın gönençli istikbaline para olabilir." dedi.

Rusya'dan AB'ye mevrut doğal gaza bağımlılığı indirmek düşüncesince icraat yürüttüklerini dile getiren von der Leyen, Rus erke firması Gazprom'un faziletkâr erke fiyatlarına karşın bilhassa sözleşmelerdeki en ast ölçüde gaz tedariki yaptığını aktardı.

Von der Leyen, Rusya'nın sonuç 6 aydır en ast seviyeden gaz arzı yaptığını, Avrupa'nın depolarındaki Gazprom gazının sonuç 10 senenin en bağan seviyesinde bulunduğunu tabir etti.

"Bu, müşterek müşareket düşüncesince antika müşterek tutum yöntemi." diyen von der Leyen, erke çeşitliliğini bırakmak düşüncesince ilkin Amerika edinmek kadar nice ülkeyle çalıştıklarını, sıvılaştırılmış gaz tedarikini bırakmak düşüncesince uğraştıklarını söyledi.

Von der Leyen, "Bugün bakımından Rusya'nın gaz arzını ağız ağıza kesmesi şeklinde güçlü kışı şen geçirebiliriz. Orta ve etraflıca vadede yenilenebilir erke kaynaklarını artırmada kararlıyız. Bu, Avrupa'nın mühim erke bağımsızlığını artıracaktır." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?