Felç geçiren kadın ve ailesinin durumu yürekleri sızlatıyor

Çorum'un İskilip ilçesinde ani bayılmış bulunduğu düşüncesince götürülmüş bulunduğu hastanede beyninde ur bulunduğu belirleme edilen ve ameliyatta sekte geçiren kadın ve ailesi, kazançlı zorluklara dirlik uğraş veriyor.

Sağlık - 3 yıl önce

Çorum'un İskilip ilçesinde canlı Ayten Nesim (38), geçtiğimiz sene ansızın bayılması üstüne benzeri Adem Nesim (38) çeşidinden hastaneye götürüldü. Hastanede meydana getirilen kontrollerde Ayten Nesim'in beyninde çirkin işkilli ur bulunduğunu belirleme edildi. Aldıkları haberle Ayten ve Adem Nesim çifti şişman sıkıntı yaşadı. Doktorların yönlendirmesi ile eşini cerrahi müdahale ettirmeye değişmeyen verici Adem Nesim, cerrahi müdahale sonrası benzeri inme geçirince ortak defa henüz yıkıldı. Geçirdiği cerrahi müdahale sonrası inme kalan, kafası ile sol el parmakları haricinde hiçbir ortak organını cereyan ettiremeyen Ayten Nesim'in bakımını benzeri üstlendi. Adem Nesim, benzeri nedeni ile işinden de boşanmak mecburiyetinde kaldı.

Çocuklara kaza müftüsü erbap çıktı

Eşinin tedavisi Ankara kent Hastanesi'nde sürerken, Ömer Halis (5), Samet (12) ve Zafer (14) isimli sanlı 3 oğlunu İskilip'te yegâne başına artırmak mecburiyetinde artan Adem Nesim, çocuklarını yetiştirme yurduna vermeye değişmeyen verdi. Durumdan haberli bulunan İskilip Müftüsü Vahit Demiral, aileyi evlatların yetiştirme yurduna gönderilmesinden vazgeçirdi ve leyli Kur'an kursunda öğrenimlerine bitmeme etmeleri dair inandırma etti. Yetiştirme yurdu adına leyli Kur'an kursuna yerleşen çocuklar, ortak taraftan eğitimlerine bitmeme ederken ortak taraftan da hafızlık eğitimi alıyor. Eğitimlerini güzel ortak biçimde bütünler çocuklardan birisi de saklayan oldu.

"Çalışmadığım düşüncesince de maddesel imkansızlıklarla boğuşuyorum"

Eşinin bakımı nedeni ile işten ayrılmış olduğu düşüncesince konuşu mesail yaşamaya başladıklarını tamlayan Adem Nesim, "Yapılan incelemelerde beyninde çirkin işkilli ur bulunduğunu söylediler. Tedavisi düşüncesince de cerrahi müdahale olması icap ettiğini olmasa ilerleyeceğini tabir ettiler. Ben de erbap olduğum hepsi olanakları kullanarak eşimi cerrahi müdahale ettirdim. Ameliyat sonra eşim inme geçirince işler henüz da zorlaştı. Eşim kafası ile sol el parmakları haricinde hiçbir ortak organını cereyan ettiremiyor. Beynindeki çirkin işkilli tümörün tedavisi düşüncesince daima adına Ankara kent Hastanesine değerlendirmek mecburiyetinde kaldık. Evde eşime beslemek mecburiyetinde olduğum düşüncesince ortak senedir çalışmıyorum. Çalışmadığım düşüncesince de maddesel imkansızlıklarla boğuşuyorum” dedi.

Ankara'daki tedavisi bitmeme ediyor

Belediyenin "Hilal masa" ünitesi çeşidinden evlerinin derneşik adına temizliğinin yapıldığını özetleyen Adem Nesim, "Felç bulunan eşimi İskilip'ten Ankara'ya otobüs ile götüremiyorum. Taksi veya minibüs ile çalmak düşüncesince de maddesel imkanım yok. Bu sebeple 1985 manken arabanın art koltuğunda bin ortak bata çıka Ankara'ya gidip başlamak mecburiyetinde kalıyoruz. Eşim ağız ağıza bakıma eksikli bir duruma geldiği düşüncesince onu evde bekâr başına bırakıp çalışamıyorum. Ankara kent Hastanesinde şua ve kimyasal tedavi tedavisi görmüş olduğu düşüncesince 28 günde ortak Ankara kent Hastanesine kimyasal tedavi tedavisi düşüncesince gidiyoruz. Eylül ayında kimyasal tedavi tedavisi bitti, yeniden MR çekilecek. Ankara kent Hastanesi enfeksiyon rahatsızlıkları bölümünde tedavisi bitmeme ediyor" sanarak konuştu.

Bilal Arıcı

Haftanın Öne Çıkanları

Sertab Erener, Öykü Karayel ve Can Bonomo’dan ‘İyiliğe Ninniler’

2021-11-17 11:43 - Magazin

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Melen Barajı iddialarına yanıt verdi

2021-11-16 16:09 - Gündem

Fiyatı pek değişmeyen tek meyve

2021-11-15 16:19 - Gündem

İBB'nin tramvay çalışması vatandaşları çileden çıkardı

2021-11-15 11:50 - Gündem

Ormanya'daki yabani yaşam Kartepe'nin "Robinson"una emanet

2021-11-15 11:50 - Yaşam

Sertab Erener, Öykü Karayel ve Can Bonomo’dan ‘İyiliğe Ninniler’

2021-11-17 11:43 - Magazin

Kalkan balığı altınla yarışıyor: Kilosu 250 lira

2021-11-18 15:45 - Ekonomi

Evlat hasreti çeken baba Demir'den oğluna çağrı

2021-11-15 15:55 - Gündem

Latin Amerika'dan Türkiye'ye kıtalar aşan İslamlaşma hikayesi: İbrahim Carlos

2021-11-20 13:56 - Yaşam

Dünya ve Türk halterinin unutulmaz ismi: Naim Süleymanoğlu

2021-11-17 11:09 - Spor

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:08 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

21:07 - Sağlık

ABD'nin Hatay'da kurduğu sahra hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi

20:07 - Sağlık

'Klebsiella pneumoniae' bakterisinin neden bulunduğu ölüm oranları 5 yıl sonra artabilir

18:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem